LIGE NU:

GomSpace-satellitter nåede deres mål til stor jubel

Torsdag nåede GomSpace i Aalborg en vigtig milepæl, da virksomhedens to nyeste nano-satellitter afsluttede en månedlang testfase.

I to måneder har to nano-satellitter fra Aalborg-virksomheden GomSpace været i kredsløb om Jorden.

Torsdag afsluttede afsluttede satellitternes deres testfase, og det til stor jubel blandt de ansatte på GomSpace. Satellitterne er de nyeste fra virksomheden, og de mest avancerede der er blevet lavet. 

Satellitterne - GOMX-4A og B - deres rejse fra Gobi-ørkenen for to måneder siden. Torsdag fløj de så i formation over først Nordpolen og siden Østeuropa. Undervejs sendte de live-data af flytrafikken ned til Jorden.

- Det er "mission complete" så langt. Det er en meget vigtig dag, og vi er lettede over, at vi har fået det her til at virke, siger Niels Buus, administrerende direktør i GomSpace.

Satellit-virksomheden har de seneste år haft imponerende vind i sejlene. Flere store kontrakter på satellitter til udenlandske virksomheder er blevet hevet hjem, og det har flere gange været nødvendigt at udvide medarbejderstaben for at følge med ordrerne. 

I juni 2017 udvidede GomSpace også med et kontor i USA's hovedstad, Washington D.C. Åbningen kom, efter virksomheden allerede i maj havde åbnet kontor i Singapore. 

Med de to kontorer har GomSpace yderligere nærmet sig både det amerikanske og det asiatiske marked for nanosatellitter.