00:44

Grandprix-fest samlede både skolebørn og bydel

Tre grandprix-fester skal de kommende uger skabe fællesskab, inden det den 10. og 17. februar går løs med Dansk Melodi Grand Prix og Børnenes MGP i Gigantium.

Hvad har 500 grandprix-festende skolebørn og tidligere direktør i AaB, Lynge Jakobsen, med hinanden at gøre?

Koblingen kan måske umiddelbart være lidt svær at se, men ikke desto mindre hang de fredag eftermiddag uløseligt sammen, da det gik løs med den første af i alt tre grandprix-fester, der lægger op til Dansk Melodig Grand Prix og Børnenes MGP i Gigantium den 10. og 17. februar.

Grandprix-festen, der foregik i Tornhøjhallen med deltagelse af børn fra Mellervangskolen, Herningvej Skole og Tornhøjskolen i Aalborg Øst, var nemlig arrangeret af Projekt 9220 med Lynge Jakobsen som initiativtager.

- Det handler om hver eneste gang at gøre noget, der er godt for byen. Men det er næsten endnu vigtigere for os at gøre noget, der gør godt i Aalborg Øst. For hver eneste gang Aalborg Øst bliver nævnt for noget positivt, så fylder det på vægten. Og det går i øvrigt sådan rigtigt godt herude – så det vil vi gerne være med til at understøtte, så godt vi kan, siger Lynge Jakobsen, der bruger sin tid på efterløn efter jobbet i AaB på blandt andet at lave frivilligt arbejde i Aalborg Øst.

To fester mere på programmet

Til denne fredags fest var der lagt op til et ordentligt MGP-brag med både DJ og vaskeægte MGP-stjerner i form af Lærke Sauer samt Froja og Sarah, der indtog scenen. Og børnene dansede oven i købet så godt, at de blev optaget i næste udgave Børnenes Rekordbog.

​- Du kan jo gå ind og mærke børnene - de er glade for det, og børnene i Aalborg Øst har haft en god dag. Og når medierne kommer og skriver og fortæller, så bliver det win-win til sidst, siger Lynge Jakobsen.

De to kommende uger vil også byde på grandprix-fester. Torsdag den 1. februar bliver det for mennesker med særlige behov på Skovsgård Hotel ved Brovst, hvor Kandis-forsanger og tidligere grandprix-deltager Johnny Hansen er blandt de optrædende. Og fredag den 9. februar, dagen inden Dansk Melodi Grand Prix, bliver der festet med grandprix-tema på Kirkens Korshærs varmestue i Søndergade i Aalborg.