LIGE NU:

Gratis madpakker til socialt udsatte: - Det betyder rigtig meget

Med støtte fra Hus Forbi og KFUM's Sociale Arbejde kan Café Parasollen i Aalborg dele cirka 100 madpakker ud om dagen til hjemløse og socialt udsatte.

En hjemmebagt bolle, to stykker rugbrød med pålæg og en brikjuice. Og så et lille påskeæg her til påske. Det er indholdet i de madpakker, som der bliver uddelt cirka 100 af om dagen ved Café Parasollen.

Madpakkerne er blevet smurt, siden statsminister Mette Frederiksen for knap en måned siden lukkede Danmark delvist ned. Inden da kunne man købe et måltid mad på værestedet.

- Rigtig mange mennesker er lukket på gaden nu. De skal have noget at spise, så madpakkerne er rigtig vigtige, siger Søren Jensen, der er daglig leder ved Café Parasollen.

quote Rigtig mange mennesker er lukket på gaden nu. De skal have noget at spise, så madpakkerne er rigtig vigtige

Søren Jensen, daglig leder, Café Parasollen

Det er Hus Forbi, der har støttet værestedet og gjort det muligt at uddele de mange madpakker.

Udover madpakkerne kan de mest trængende få et gavekort på 75 kroner til indkøb af dagligvarer.

- Det betyder rigtig meget. Når værestederne lukker for de funktionelle hjemløse – altså dem, der måske har et hjem, men ikke formår at bruge det – så er de altså på den, siger Søren Jensen.

Omsorg på afstand

Café Parasollen er normalt et sted, hvor man kan komme for at få et bad, en barbering, et måltid mad og en snak.

Billede fra fejring, da Café Parasollen i 2019 blev kåret til årets nordjyske folkehjælper.
Billede fra fejring, da Café Parasollen i 2019 blev kåret til årets nordjyske folkehjælper.
Foto: Arkiv

Men på grund af coronavirus kan cafeen lige nu ikke invitere folk ind.

- Det er svært lige nu. Vi kan kun give omsorg på afstand, så det bliver en lidt sølle omsorg. Vi har slugt mange kameler de sidste uger, for det er så langt fra det, vi normalt gør, men vi er nødt til at følge myndighedernes udmeldinger, siger den daglige leder.

quote Vi kan kun give omsorg på afstand, så det bliver en lidt sølle omsorg.

Søren Jensen, daglig leder, Café Parasollen

Han fortæller, at der er råd til at madpakkeproduktionen kan fortsætte i de kommende uger. Faktisk er det mest arbejdskraft, der mangler.

Lige nu kan man afhente madpakker i hverdagene fra klokken 12 til 14, og Søren Jensen håber, at det bliver muligt at udvide madpakkeuddelingen til weekenden.

- De funktionelt hjemløse er jo også sultne i weekenden, siger han.

Hus Forbi har lavet et opslag på Facebook om Café Parasollen, hvor Randi Marcussen, der er køkkenansvarlig, fortæller om madpakkerne - og hvor en af brugerne sætter ord på, hvad det betyder.

Udover støtte fra Hus Forbi og KFUM's Sociale Arbejde samarbejder Cafe Parasollen med en række organisationer og væresteder i Aalborg.