LIGE NU:

Grønttorv flyttes og P-pladser nedlægges

Grønttorvet i Aalborg flyttes fra Ågade til Frederikstorv.

By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune godkendte torsdag et forslag om at flytte byens grøntmarked fra torvet på Ågade til Frederikstorv.

Med den beslutning blev det også besluttet at nedlægge parkeringspladserne på Frederikstorv og udvide antallet af p-pladser på Ågade-torvet. Alt i alt bliver midtbyen i Aalborg dog et væsentligt antal p-pladser fattigere.

- Vi vinder lidt på at Ågade-torvet kan bruges onsdag og lørdag hvor der hidtil har været grøntmarked, men det er rigtigt at vi kan komme til at stå med en parkeringsmæssig udfordring i det kvarter, siger rådmand Hans Henrik Henriksen (Soc. dem.)

I umiddelbar nærhed af Frederikstorv ligger Sauers Plads. Her findes der et P-hus i to dæk, men ifølge rådmanden kan den ledige kapacitet der ikke gøre det ud for de pladser man mister på Frederikstorv.

- Noget af det man kunne tænke i var at bygge et dæk mere på P-huset på Sauers Plads. Samtidig sker der - i den modsatte ende af midtbyen - jo en transformation af Budolfi Plads. Der er også p-pladsen på Gåsepigen at tænke på. Her får vi, når Aalborg Universitetshospital Nord, flytter ud på det nye supersygehus, nogle muligheder for at skabe en ny bydel med en gennemtænkt parkeringsløsning inkluderet, siger rådmanden.

Det er planen at parkeringspladserne på Frederikstorv nedlægges efter sommerferien, men om grønttorvet umiddelbart derefter kan "flytte ind", ved rådmanden endnu ikke.

Det er ikke den store transformation af torvet, der skal ske. Den gamle brostensbelægning bevares, men skal muligvis rette op flere steder. Samtidig håber rådmanden at man kan tilføre pladsen noget mere grønt i form af for eksempel træer.