Seneste nyt:

Groteske P-regler: Fik parkeringsbøde på sin trailer

Naja Czaja fra Stae ved Vodskov måtte gnide sig i øjnene en ekstra gang, da hun fandt en højst uventet hilsen på familiens trailer, som holdt parkeret på deres egen grund: En P-bøde.

Familien Czaja fra Stae ved Vodskov har ofte parkeret deres trailer på et græsareal langs med deres hus. Men, som de fandt ud af forleden, er det faktisk ulovligt.

- Det er vores stykke det her, siger Naja Czaja og peger mod den smalle græsstribe mellem familiens hus og vejkanten på den stille villavej, hvor de bor.

- Hvis vi parkerer en trailer her, er det da i orden. Troede vi!

For en morgen i forrige uge sad der en hilsen på traileren; en P-afgift fra Parkeringskontrol Nord på 510 kr. Årsagen er, at familiens trailer har holdt parkeret i det, færdselsloven beskriver som en yderrabat. Et areal udenfor kørebanen, der går ind mod en fysisk forhindring, som for eksempel en hæk, en grøft – eller i familien Czajas tilfælde – et hus.
Så da en P-vagt fra Parkeringskontrol Nord forleden kom forbi Stae, udløste det altså en P-afgift til familiens trailer, som holdt parkeret på græsarealet foran huset – inde på familiens grund.

- Jeg tænker bare: Har de ikke noget andet og vigtigere at bruge deres tid på?, siger Naja Czaja.

Hun har for længst klaget til Parkeringskontrol Nord, som har udstedt P-afgiften. Her har man dog ikke meget tilovers for Naja Czajas kritik.

- Det er sådan, at vi er underlagt forvaltningsloven. Det betyder, at vi skal behandle alle ens. Når vi kommer et sted hen og begynder at skrive et køretøj, bliver vi nødt til at se på hvem der holder ulovligt parkeret og hvem der ikke gør. For ellers får vi også skudt i skoene, at ’I har skrevet den der, men hvorfor har I ikke skrevet den anden,” forklarer chefen for Parkeringskontrol Nord, Frode Nielsen, om årsagen til at flere trailere i Stae – deriblandt familien Czajas – har fået en P-afgift for ulovlig parkering.

Men den generer jo ikke nogen der, hvor den holder parkeret. Hvordan kan det så være, at den får en afgift?

- Den har desværre holdt ulovligt, siger Frode Nielsen.

Det er langtfra første gang, at Parkeringskontrol Nord har været i søgelyset for deres arbejdsmetoder. I november 2015 fortalte TV2 Nord historien om Ove Vestergaard fra Vodskov, som fik en P-bøde for at parkere sin egen bil på sin egen grund.

Se den historie her:

 

Flere nordjyske kommuner har desuden opsagt samarbejdet med Parkeringskontrol Nord på grund af deres arbejdsmetoder. Tilbage i 2011 opsagde Hjørring Kommune for eksempel samarbejdet, da et brudepars bil, som holdt parkeret foran det gamle rådhus i Hjørring i forbindelse med deres vielse, fik en P-bøde.

Det er en række ændringer i færdselsloven, som blev vedtaget tilbage i februar 2014, som har gjort, at Naja Czaja og flere andre borgere i Stae er kommet i klemme. Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, vil nu tage ændringerne op med justitsministeren.

- Vi skal jo altså passe på med den lovgivning, som vi laver i Folketinget. For det er en generel lovgivning, som gælder overalt i Danmark, og jeg må nok sige, at det her eksempel aldrig nogensinde har været meningen med lovgivningen, siger Preben Bang Henriksen.

I Stae har Naja Czaja endnu ikke betalt P-afgiften. Hun vil først gå hele vejen omkring alle klageinstanser. Men hun erkender, at udfaldet nok er givet på forhånd.

- Det kan godt være, at det er en kamp, jeg ikke vinder. Jeg skal jo nok betale de 510 kr. Det kan vi også sagtens, men det er bare princippet i det, siger hun.