02:08

Med læssevis af 10- og 12-taller har det seneste hold uddannede industriteknikere fra Metal College i Aalborg fået tilnavnet "Gulddrengene."

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

”Gulddrenge” uddannet

Tre 12-taller og syv 10-taller. Det seneste hold af uddannede industriteknikere fra Metal College i Aalborg er blevet døbt ”gulddrengene”.

Smilene var store og glæden til at få øje på, da 12 industriteknikerstuderende ved Metal College i Aalborg i dag fik papir på deres evner. Men dette hold adskiller sig alligevel fra tidligere hold, for ambitionerne og karaktererne gør dem til et af de bedste hold, skolen nogensinde har haft.

- Der er arbejde til dem, det er helt sikkert, konstaterer uddannelsesleder Ole Schmidt Pedersen om holdet.

Blandt de nyuddannede industriteknikere er 20-årige Jeppe Hermann fra Aalborg. Sammen med sine kammerater kan han se frem til en startløn på den gode side af 30.000 kr. om måneden, ligesom uddannelsen også allerede har budt på tilbud fra den anden side af kloden.

- Efter tre år af min læretid, fik jeg muligheden for at tage til Ho Chi Minh i Vietnam og arbejde på en dansk værktøjsfabrik dernede. Og dernede var jeg i tre måneder, fortæller han.

Den nye generation af industriteknikere er nemlig eftertragtet i branchen, da de er uddannet til at håndtere den allernyeste teknologi. Det er nødvendigt, da danske virksomheder i de senere år er begyndt på industriproduktion af stadig mere avancerede produkter, hvilket igen stiller høje krav til industriteknikerne. 

- De kan betjene en teknologi, som gør, at vi kan holde en spændende industriproduktion her i landet og dermed konkurrere kineserne af banen, siger Ole Schmidt Pedersen.  

Metal College i Aalborg uddanner cirka 30 nye industriteknikere hvert år.