Foto: Ib William Christensen

'Gunderup-drabet': 58-årig skulle straffes for misbrug af børn

Anklager Karina Skou fortæller til tv2nord.dk, hvad der kom frem ved første retsmøde i sagen, hvor fire er tiltalt. .

Torsdag startede retssagen mod de fire personer, der er tiltalt i forskellige forhold i forbindelse med 'Gunderup-drabet', hvor en 58-årig mand den 3. januar blev banket ihjel i sit eget hjem.

To af de tiltalte, en mand og kvinde, blev torsdag afhørt, og her erkendte de, at de var taget ud til den nu afdøde 58-årige mand for at banke ham.

Anklager hos Nordjyllands Politi, Karina Skou, fortæller til TV2/Nord, at det under afhøringerne kom frem, at motivet var, at den afdøde - ifølge de tiltalte - skulle straffes for at have misbrugt børn med relation til de tiltalte.

- Den tiltalte kvinde har levet sammen med afdøde tidligere, og hun har fælles barn med ham. Hun forklarede, hvor forfærdelig han var over for hende selv og barnet.

- Derudover var der en anden datter med en anden far, som ifølge den tiltalte kvinde også var blevet misbrugt af aføde, siger Karina Skou til tv2nord.dk.

Kvinden og to af mændene skulle have lagt planerne om at banke den 58-årige mand på drabsdagen, den 3. januar. De fik angiveligt den fjerde tiltate i sagen til at agere chauffør.

Alle er tiltalt efter straffelovens paragraf 245, vold af særlig grov karakter, som kan give op til seks års fængsel.

Én af mændene, der trængte ind i huset, er også tiltalt efter straffelovens paragraf 246, vold under særdeles skærpende omstændigheder. Ifølge anklageskriftet var det ham, der bankede den dræbte med et baseball-bat.

Fredag fortsætter afhøringerne af de sidste to tiltate. Tirsdag skal vidnerne i sagen afhøres.