Foto: Stefan Kjærgaard

Gymnasie-musical giver Beatles-klassikere nyt liv

60 gymnasieelever på Hasseris Gymnasium genopliver i disse dage masser af Beatles Hits i den årlige musical.

Flere måneders hårdt arbejde bar tirsdag aften frugt, for de 60 elever og deres lærere, der har arbejdet hårdt for at få årets musical på Hasseris Gymnasium stablet på benene.

- Når vi står jer nu, har vi virkelig fundet ud af, hvor meget vi nyder det hele, fortæller Sille Duus, der er elev på gymnasiet og spiller med i årets musical.

- Det er en lang proces, men når man ser slutproduktet er det noget af det fedeste, supplerer Alma Wammen, der også spiller med i forestillingen.

Årets musical hedder "Across the Universe" og udspiller sig i 60'ernes USA. Her er hovedpersonen Jude rejst til fra Liverpool og han møder blandt andet Max og Lucy, ligesom han stifter bekendtskab med stoffer og Vietnamkrigens størrelse og konsekvenser i Guds eget land. 

02:27 Luk video

- Vi synes både, der var kærlighedshistorien og så noget politisk på spil. Nogle ting, der har betydet og fyldt meget dengang, fortæller Vita Rud Nielsen, der har instrueret musicalen.

- Og så synes vi, det var fedt med alle Beatles-sangene, der også er en del af forestillingen, fortsætter hun.

Og de er med, alle de store klassikere. Come together, Let it be, All you need is love og naturligvis Hey Jude er bare nogle af sangene i forestillingen, og selvom sangene er fra en tid lang tid før musicalens skuespillere blev født, kender og elsker de alle sangene.

- Det er klassikere. De er altid gode, og jeg synes, vi bevarer troværdigheden i sangene og så har vi gjort det lidt moderne og gjort det til noget publikum gerne vil høre, siger Sille Duus inden veninden Alma Wammen igen supplerer:

- Det er helt klart en nyfortolkning, men det har den her Beatles-guitar-vibe, og det der fedt, vi har bevaret den.

Forestillingen havde premiere tirsdag aften og eleverne spiller igen onsdag og fredag.