Gymnasieelever går virtuel hverdag i møde

Eleverne på ungdomsuddannelserne i Nordjylland skal omstille sig til en helt ny hverdag efter udrulningen af de nye coronarestriktioner. Både elever i de syv berørte kommuner og elever i de øvrige kommuner rammes.

Den normale undervisning på Dronninglund Gymnasium var fredag skiftet ud med onlineundervisning for Tobias Laubek fra 3.x. Den type undervisning skal gymnasieeleven formentligt vende sig til.

Det gjorde rektor på Dronninglund Gymnasium Lars Jørgensen klart overfor eleverne til eftermiddag.

- Der køres virtuel undervisning fuldt ud for alle i den kommende uge, lød det fra rektoren, der havde samlet alle eleverne til online briefing på Youtube.

Beslutningen om at al undervisning skal foregå online sker på baggrund af, at mange af skolens elever er bosat i andre kommuner, og af den grund må de ikke møde op på skolen.

Yderligere har eleverne, der er bosat i kommunen, svært ved at komme frem med offentlig transport.

- Jeg synes jo, at det er træls. Man mister utrolig meget af den indlæring, som man får gennem fysisk undervisning. Blandt andet når vi skal lave opgaver, så det er meget sværere at spørge læreren til råds om, hvordan man får opgaverne løst, siger Tobias Laubek.

Tobias Laubek er bosat i Frederikshavn Kommune, og det betyder, at han som udgangspunkt ikke må rejse ind i Brønderslev Kommune, hvor mange af hans studiekammerater bor. Tilmed er det der, Dronninglund Gymnasium ligger.

- Det er superærgerligt, men heldigvis bor mange af mine gode kammerater i den samme kommune som mig, så dem kan jeg heldigvis stadigvæk se, siger han. 

Flere gymnasier rammes

Det er ikke bare ungdomsuddannelserne i de syv kommuner med restriktioner, som må undervises anderledes.

På Nørresundby Gymnasium og HF, som ligger i Aalborg Kommune, bliver de også berørt af de nye restriktioner. Her bliver undervisningen virtuel for de elever, der har adresse i en af de ramte kommuner, mens de øvrige kan se frem til almindelig fysisk undervisning.

En af dem, der må blive hjemme fra mandag, er Shanne Jakobsen, der ellers plejer at tage turen i skole fra Kaas.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at man går glip af det sociale og den lærerige undervisning, der er på skolen. Men heldigvis kan jeg mødes med dem, der bor i samme kommune som mig selv, så der kommer i det mindste lidt socialt der, siger eleven fra 3.e på Nørresundby Gymnasium & HF.

Undervisningen kan køre videre for eleverne, der bor i Aalborg Kommune, fordi lærerne udfører det, der kaldes en kritisk arbejdsfunktion. Det betyder, at lærerne gerne må møde på arbejde, selvom de skal krydse kommunegrænsen ind til én af de syv berørte kommuner.

Regeringen anbefaler på det kraftigste, at borgere ikke bevæger sig ud fra eller ind i disse syv kommuner:

- Vesthimmerland

-Læsø

- Frederikshavn

- Hjørring

- Brønderslev 

- Jammerbugt

- Thisted

- Jeg har svært ved at se fordelene ved virtuel undervisning

Rendyrket virtuel undervisning vil Søren Hindsholm, der er rektor på Nørresundby Gymnasium, da også helst undgå. 

- Jeg har svært ved at se fordelene ved virtuel undervisning. Der er måske nogle få elever af dem, der er lidt indadvendte, det kan godt være, at de egentligt er glade for det. Men ellers er det mest til besvær. Vi skal nok klare det, men det er mest til besvær, siger han.

Tilbage i Frederikshavn Kommune vælger Tobias Laubek dog at se lyst på situationen.

- Vores lærere er blevet gode til det her virtuelle undervisning. Selvom det ikke er det samme, så er de gode til at lave nogle nye og kreative initiativer, så vi ikke bare skal sidde at lave opgave efter opgave, siger han.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland