LIGE NU:

Gymnasier og folkeskoler håber på åbning efter påske

Statsministeren åbnede mandag for, at Danmark gradvist kan genåbnes efter påske. Nu håber gymnasier og folkeskoler at de står forrest i køen til at komme i gang igen.

I godt og vel to uger har de danske skole- og gymnasieelever fået undervisning derhjemme i stedet for ude i klasselokalerne. Og selvom fjernundervisning er bedre end ingen undervisning, så er det ifølge rektor på Aalborghus Gymnasium, Torben Poulsen, ikke tilstrækkeligt.

- Der er jo nogle fag, der er nået så langt, at de er begyndt at repetere. Dem er jeg ikke så bekymret for, men for de fag, der har et stort pensum og som er nået til det sted, hvor de begynder at problematisere tingene, der får eleverne ikke det samme, som hvis de var blevet undervist her på stedet, siger han.

Det er blandt andet fag som samfundsfag og filosofi, hvor Torben Poulsen ikke mener, eleverne får den samme kvalitet i undervisningen, når eleverne ikke er på skolen.

Det samme gør sig gældende i folkeskolerne, lyder det fra formanden for Aalborg Lærerforening, Karsten Lynge Simonsen.

- Det har selvfølgelig påvirket den læring og den viden, eleverne har fået, men hvis vi kommer i gang efter påske, tænker jeg, at vi godt kan nå at få det indhentet, siger han.

Efterlyser hurtig afklaring

Det er der måske håb for, at de kan. Mandag meddelte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde, at hvis danskerne fortsætter med at følge myndighedernes anvisninger, vil landet gradvist kunne åbnes efter påske.

Hvem der står øverst på listen, når landet gradvist kan åbnes igen, svarede statsministeren ikke på, men Karsten Lynge Simonsen mener, at folkeskolerne er nogle af dem, der skal prioriteres.

- Det er jo noget af det, der sætter en bremse ind hos familierne, at de har deres børn hjemme til hjemmeundervisning, og så har vi en særlig gruppe af elever, der har brug for en afklaring. Det er vores 9.-klasseselever, der skal til afgangsprøven, siger han.

Og det synspunkt bakker rektoren fra Aalborghus Gymnasium op om.

- Specielt for vores afgangselever ville det være rigtig fint, vi kan komme i gang i en fart. Men ulempen ved gymnasierne er jo, at der rigtig mange mennesker samlet, der er næsten 1.000 elever her, så vi er nødt til at finde nogle sikkerhedsregler, der gør, at vi kan være her uden at smitte hinanden, siger han.

Nu efterlyser formanden for Aalborg Lærerforening en snarlig afklaring på, hvornår og hvordan skolerne kan åbne igen.

- Hvis vi skal åbne igen gradvist efter påske, så skal det meldes ud hurtigst muligt i den her uge, så lærerne har mulighed for at forberede den undervisning, der skal ske, siger han.