LIGE NU:

Håndbold- og ishockeyklubber vil have flere tilskuere

Nordjyske håndbold- og ishockeyklubber håber på regelændring inden sæsonstart, så de kan få flere end 500 tilskuere til deres kampe.

Når håndbold- og ishockeysæsonerne skydes i gang til september, så bliver det foran et begrænset antal tilskuere.

For mens flere tusinder har været på tribunerne til de seneste runder af fodboldens Superliga, så må håndbold- og ishockeyklubber kun lukke 500 personer ind til deres kampe, og det er inklusiv spillere og personale.

- Det vil være på nippet til katastrofalt, hvis det er det, vi går i møde, siger Morten Secher, der er administrerende direktør i Aalborg Pirates.

Den bekymring deler Jan Larsen, der er direktør i Aalborg Håndbold:

- Det vil få helt katastrofale konsekvenser for klubben, for vi skal jo faktisk bruge minimum 2500 billetter for at kunne servicere alle de, der har købt billetter eller sponsorer, så det ville være en ubærlig situation for klubben, siger Jan Larsen.

Det kan få store konsekvenser for klubberne, hvis de ikke kan lukke flere tilskuere ind. Derfor håber de, at der kommer nye regler inden sæsonstarten.

Aalborg Pirates er den klub i Danmark, der trækker flest tilskuere. Med et gennemsnit på godt 3.000 tilskuere pr. kamp er det også en økonomisk nedtur, hvis der ikke kan lukkes mere end 500 personer ind i hallen.

Klubben har arbejdet på en plan for, hvordan der kan komme flere tilskuere ind, da der er mulighed for at dele publikum op i mindre grupper. Nu håber direktøren på, at det kan lukke op for flere tilskuere.

- Vi lever af vores entreindtægter, og vi lever af at sælge billetter og den omsætning, der følger med, siger Morten Secher.

Men selvom Aalborg Pirates har en plan, så er det op til politikerne at afgøre, hvornår der kan komme flere tilskuere til indendørs elitesport.

- Jeg forstår dem godt, men jeg tror også, at alle godt kan forstå, at vi er påpasselige. Vi er nødt til at passe på, siger Flemming Møller Mortensen, der er medlem af Folketingets kulturudvalg for Socialdemokratiet.

I Aalborg håber håndbolddirektør Jan Larsen, at politikerne finder nye løsninger inden sæsonstart, så der igen kan komme flere end 500 ind til kampene, når håndboldsæsonen skydes i gang.

- Vi kan sagtens håndtere det, vi kan håndtere mange, mange flere, så hvorfor skulle det ikke også lykkes, siger Jan Larsen.