Aalborgs indre by bliver spærret af, mens 4.500 løbere gennemfører et halvmarathon søndag.

Halvmarathon stopper trafikken i Aalborg

På søndag løber 4500 deltagere i Aalborg Halvmarathon gennem byens gader. Det giver trafikale problemer i flere timer. Se hvordan du undgår at sidde i kø.

Hvis du og familien skal køre gennem Aalborg søndag formiddag, kan I risikere at blive mødt af et trafikalt kaos, hvis I kommer forbi, mens 4.500 løbere skal gennem tunnellen og byens gader.

De mange løbere påvirker trafikken i tidsrummet søndag formiddag fra klokken 10 til 13, hvor ruten går gennem det vestlige rør i tunnellen. Imens skal trafikanter og den tunge trafik deles om pladsen i det østlige rør, hvor hastigheden bliver sænket til 50 km/t.

Aalborg Kommune melder ud, at Limfjordsbroen ikke bliver åbnet i tidsrummet fra 10.15 til 11.30, imens det sydgående spor bliver brugt til løbet. Alt trafik bliver afviklet normalt efter kl. 13.00, dog ikke ved start- eller målområdet ved Nordkraft i Nyhavnsgade.

Derudover spærres frakørsel 23 'Kridtsvinget', hvor trafik mod syd i Aalborg bliver henvist til frakørsel 24 'Øster Uttrup Vej'.

I 2015 overtog DGI Nordjylland løbet, og arrangørerne har fornyet det med en ny rute blandt andet med løb under Limfjorden i tunnelrøret.  Den nye rute fik deltagerantallet til at eksplodere.

- Sammen med lokale løbeklubber afprøver vi ruten i år. Vi skal være sikre på, at alle får en fantastisk oplevelse, og så kan vi få endnu flere med næste år, når vi ser, hvad ruten kan bære, og hvor vi skal sætte ind med optimeringer, fortæller Jens Radmer, som er projektleder i DGI Nordjylland.

Det er første gang, Limfjordstunnellen åbnes for fodgængere og løbere siden 1969.