LIGE NU:

Håndværkere: Vi kan ikke finde parkeringspladser i Aalborg

Onsdag var borgmesterkandidaterne i Aalborg til vælgermøde i Svenstrup for at diskutere forholdene for de aalborgensiske håndværkere.

Skal du parkere i Aalborg Midtby kan det være svært at finde en ledig plads.

Det giver en særlig udfordring for håndværkerne, der ofte må holde langt væk fra byggepladserne og køre deres materiale i trillebøre.

Det har fået håndværkerne til at råbe op over for de to borgmesterkandidater Thomas Kastrup-Larsen (S) og Tina French (V). Onsdag var der inviteret til borgermøde i Svenstrup for håndværkere og entreprenører i Aalborg, og her var parkeringspladserne øverst på dagsordenen.

Særlige pladser til håndværkerne

Et af forslagene, der kom på banen, var, at der skal oprettes særlige fripladser i Aalborg, hvor håndværkerne kan holde tæt på byggerierne.

- Jeg synes, det er et forslag, der er er interessant, og jeg synes, det er noget, vi kan drøfte. Jeg vil gerne være med til at skabe bedre muligheder for vores håndværkere, for det er også med til at gøre det billigere for håndværkernes kunder, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Også Venstre-kandidaten Tina French vil gerne være med til at løse håndværkernes parkeringsproblem, men hun synes ikke, at der skal laves særlige pladser til håndværkerne. Hun peger i stedet på, at der skal etableres flere parkeringspladser i byen, og at håndværkerne skal have særlige rettigheder.

- Vi skal have lavet flere parkeringspladser i Aalborg Midtby, som også skal komme beboerne til gode. Derudover skal vi kigge på, om håndværkerne i nogle tilfælde kan få lov at parkere ulovligt i nærheden af byggepladserne, og at de må holde der i længere tid.