Har været på flugt i to år: Nu er mistænkt for drabsforsøg anholdt

Foto: Per Frank Poulsen

00:38

En 36-årig mand er anholdt i Tyskland i forbindelse med en skudepisode i Aalborg for to år siden

1 af 2

En 36-årig mand, som i to år har været efterlyst for drabsforsøg på Skydebanevej i Aalborg, er nu blevet anholdt i Tyskland.

I to år har en 36-årig mand været efterlyst i forbindelse med et drabsforsøg på Skydebanevej i Aalborg. Tirsdag blev manden anholdt af det tyske politi i byen Hannover.

Ved skudepisoden, der fandt sted klokken 01.40 om natten den 13. oktober 2016, blev en dengang 25-årig mand ramt af flere skud på Skydebanevej i Aalborg. Han var uden for livsfare, men Nordjyllands Politi har efterforsket sagen som forsøg på manddrab.

Læs også Naboer til skyderi: Ubehageligt, når det kommer så tæt på

Det er et godt samarbejde mellem det tyske og det danske politi, der har ledt til anholdelsen, lyder det fra Nordjyllands Politi.

- Under anholdelsen fremviste den mistænkte mand faktisk falske papirer, men ved nærmere identificering viste det sig at være eftersøgte, siger politikommissær Henrik Staal.

I forbindelse med efterforskningen blev der udstedt en international arrestordre på den mistænkte, ligesom han blev efterlyst i offentligheden af politiet.

Allerede i december 2016 blev den mistænkte fængslet in absentia.

Når tysk politi har overgivet den 36-årige til Danmark, bliver han fremstillet i grundlovsforhør.

- Det er min forventning, at overdragelsen af den mistænkte sker snarest muligt, siger politikommissær Henrik Staal.

I alt var der tre gerningsmænd ved skyderiet. Den ene blev i juni 2017 idømt fem års fængsel for drabsforsøg. Den anden døde få timer efter skyderiet i et trafikuheld, som ikke havde at gøre med drabsforsøget. Læs mere her:

Læs også Skyderiet på Skydebanevej: Fem års fængsel for drabsforsøg

00:38

En 36-årig mand er anholdt i Tyskland i forbindelse med en skudepisode i Aalborg for to år siden

Luk video

Forsiden lige nu