LIGE NU:

Hasarderet kørsel i Limfjordstunnelen: Farlige situationer hver tredje dag

Alt for mange trafikanter kører uforsvarligt gennem Limfjordstunnelen. I 2017 var der 120 farlige situationer, og nu vil Vejdirektoratet og Nordjyllands Politi råbe trafikanterne op.

Uforsvarlige overhalinger, for høj fart og trailere og campingvogne, der er monteret forkert, skaber dag efter dag farlige situationer i Limfjordstunnelen.

I 2017 var der 120 hændelser i tunnelen, som kunne have ført til ulykker med personskade. Og med et stigende antal biler, der hver dag kører gennem tunnelen, er der behov for at råbe trafikanterne op og give dem gode råd til forsvarlig kørsel.

FØLG DISSE RÅD, NÅR DU KØRER GENNEM TUNNELEN:

Det mener Vejdirektoratet og Nordjyllands Politi.

- Trafikanterne skal jo køre ordentligt, uanset om de kører på en åben vej eller i en tunnel. Det bliver bare en tand mere alvorligt, hvis ulykken sker i en tunnel, fordi der kan opstå panik. Derfor går vi nu ud med denne opfordring i fællesskab, siger Emelie Bjerkander fra Vejdirektoratet.

En undersøgelse fra Kantar Gallup viser, at 61 procent af bilisterne ikke ved, hvad de skal gøre, hvis der sker en ulykke i en tunnel, som de er på vej igennem, mens 70 procent savner gode råd om tunnelsikkerhed.

Derfor har Vejdirektoratet og Nordjyllands Politi forfattet fire gode råd til tunnel-kørsel samt en simpel gennemgang af, hvad man skal gøre, når der sker uheld i en tunnel.

120 gange opstod der farlige hændelser i Limfjordstunnelen i løbet af 2017. Hændelserne spænder over alt fra tabt gods og kollisioner til fodgængere i tunnelen og køretøj, der er standset på grund af for eksempel punktering.

- Heldigvis oplevede vi ikke nogle store, alvorlige personulykker i 2017, kun mindre hændelser, men det kunne nemt være gået meget galt, siger Emelie Bjerkander.

Ved Nordjyllands Politi mener de, at det er på tide med mere oplysning til bilisterne.

- Når trafikken hober sig op nede i tunnelen, stiger risikoen for uheld. Der er desværre mange farlige situationer i og ved tunnelen hvert år, siger Henrik Skals fra Nordjyllands Politi.

 
 
Foto: Vejdirektoratet
Værket

play Ny energipark nær Aalborg falder ikke i god jord hos borgere i området

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

corona

Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Ny energipark nær Aalborg falder ikke i god jord hos borgere i området

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Til forsiden

Til forsiden