Direktør for Det Sociale Netværk/headspace, Trine Hammershøy Rasmus Stage, frivillig i headspace København Jette Jensen, frivillig i headspace Rødovre Lisbeth Gustav, frivillig i headspace Rødovre Josephine Holm Aagaard, frivillig i headspace Rødovre Foto: Kim Agersten

Headspace vinder Lillebror Prisen 2017

Børnehjælpsdagen overrakte torsdag headspace Lillebror Prisen 2017 og en check på 50.000 kroner.

Headspace har hjulpet børn og unge i Aalborg siden 2013. Torsdag modtog de så en pris for det store frivillige arbejde, de har lavet i hele landet. Rådgivningstilbuddet går blandt andet ud på at tale med de unge om alt fra konflikter og kærestesorger til selvskade, spiseforstyrrelser og selvmordstanker. 

Med Lillebror Prisen følger en check på 50.000 kroner, som i dag blev overrakt til Det Sociale Netværk, der står bag rådgivningstilbuddet. 

- Det er et stort skulderklap, at vi modtager Lillebror Prisen, og dermed indskriver os i den række af seriøse tilbud, som har gjort og gør en stor forskel for landets børn og unge, sagde Trine Hammershøy, direktør i Det Sociale Netværk/headspace, efter overrækkelsen.

Læs også Ungdomslivet gør ondt på psyken: Flere unge søger hjælp

Omkring 2200 børn og unge i Aalborg har fået hjælp gennem headspace de sidste fire år. Og de 50.000 kroner skal da også bruges på ekstra hjælp til børn og unge, der går igennem en svær tid.

- De 50.000 kroner skal gå til en ny indsats over for specifikt anbragte børn og unge. Dokumentation viser, at hver fjerde 18-årig blandt tidligere anbragte har forsøgt selvmord, mens halvdelen af samme gruppe unge har selvskade som problematik. Vi vil se på, hvordan vi kan hjælpe de børn og unge i vores regi, sagde Trine Hammershøy, direktør i Det Sociale Netværk/headspace.

Læs også Headspace er det bedste tilbud til unge i Norden