Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

Mange af Henning Jensens gamle holdkammerater fra tiden i Nørresundby var med til bogreceptionen i klubhuset i Nørresundby Boldklub.

Kongen af Spanien var fan af Henning Jensen fra Nørresundby. 

Han var en almindelig knægt fra 'skansen'  i Nørresundby, men blev mange Spanieres store fodboldhelt, da han spillede i kongeklubben Real Madrid tilbage i 1976. Selv den daværende Kong Juan Carlos måtte for alt i verden hilse på Henning fra Nørresundby. 

- Lige inden kampen starter, så kommer kongen ind på stadion. Han sidder i præsident logen, som ligger lige ved siden af Old Players Lounge. Da han så kommer gående ind, kigger han lige ind i lokalet, hvor vi sidder, og så får han øje på, Henning Jensen, som sidder lidt med ryggen til. Og Juan Carlos, han prøver ligesom at få øjenkontakt med ham, for han kunne særdeles godt huske Henning Jensen. Så han kravler hen foran vinduet og banker på, og så får han øjenkontakt med Henning, men Henning Jensen er bare sådan, nå, goddag, goddag. Så vinker han lige ud til ham, og så fortsætter han snakken med sin makker der, fortæller Lars Bech.

Han var i flere år marketingsdirektør i Nørresundby Boldklub, og han var sammen med fire andre ledere i klubben inviteret på tur til Madrid for at overvære storkampen mellem Real Madrid og FC Barcelona lang tid efter Henning Jensen var stoppet i klubben.

Her kan du høre historien om kongen og Henning Jensen:

Ny bog om Henning Jensen

Den historier er blot en af mange i den nye bog “Henning Jensen Helt i Hvidt”, der udkom i dag - onsdag. Bogen er skrevet af den tidligere journalist på Tipsbladet Niels Idskov.

- Jeg har skrevet en bog om Henning Jensen, fordi jeg ikke kunne lade være. Han har altid været mit store idol, og jeg fik jo tanken et års tid efter, at han døde, tror jeg. Det var en af de største spillere i dansk fodbold overhovedet, og jeg synes, der manglede en bog om Henning, så jeg var nødt til at lave den, konstaterer forfatteren.

Mange af Henning Jensens gamle holdkammerater fra tiden i Nørresundby var med til bogreceptionen i klubhuset i Nørresundby Boldklub.

Heriblandt var også barndomsvennen Poul Erik Andreassen, som har bidraget med masser af historier fra drengeårene, hvor de to knægte spillede fodbold sammen.  

Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

Børnene har været med i processen

Men også Henning Jensens to børn var med, Michael Jensen og søsteren Susanne Jensen, der stadig er bosiddende i Spanien.

-  Det har været en vildt spændende rejse at være med på, fordi Niels har været god til at have mig og Michael med ind over det hele. Så det har været spændende at være med til, konstaterer Susanne Jensen.

Hun var blandt andet på tur sammen med Niels Idskov for at indsamle gamle anekdoter.

- Han ringede til mig og spurgte, om jeg havde nogle kontakter i Madrid, hvortil jeg sagde, at jeg gerne ville med. Og så kom vi ind på selve Real Madrid's træningsanlæg, hvor Isidoro San Jose, som er en af min fars bedste venner, og som jeg har meget kontakt med, kunne fortælle en masse anekdoter. Og jeg havde min søn med, så han hørte også noget nyt om sin morfar.

Bogen om Henning Jensen 'Helt i Hvidt' udkommer på forlaget Turbine og er på 262 sider med illustrationer fra Henning Jensens karriere.


Kommunen har intet valg: Forurenet jord skal blive på Mors

Morsø Kommune har accepteret, at den olieforurenede jord fra Køge bliver flyttet til en særligt sikret plads hos virksomheden Kingo Recycling.

Der er nu sat punktum i sagen om den forurenede jord, der har sat sindene i kog på Mors.

24.000 tons olieforurenet jord er i løbet af sommeren blevet sejlet fra Køge til Nykøbing for at blive udlagt i terrænregulering hos virksomheden Kingo Recycling. Men efter jorden var ankommet viste det sig, at størstedelen af jorden var mere forurenet, end prøver fra afsendervirksomheden viste. Det fremgik af en pressemeddelelse fra Morsø Kommune den 23. september. 

Forureningsgraden var så høj, at Kingo Recycling ikke havde tilladelse i deres miljøgodkendelse til at bruge jorden til en planlagt terrænregulering. Men nu er der kommet en løsning.

I aftes blev kommunalbestyrelsen orienteret om Kingo Recyclings handlingsplan for jorden. Planen går ud på, at jorden bliver afgravet og flyttet ind på et særligt sikret område hos Kingo, der er godkendt til at opbevare jord, der er langt mere forurenet, end det fra Køge. Herefter er det, ifølge TV MIDTVESTs oplysninger, planen, at jorden skal renses til en mindre forureningsgrad, så den på et tidspunkt lovligt kan anvendes til den planlagte terrænregulering.

- Jeg er tilfreds med, at det ulovlige forhold bliver bragt i orden. Det har været en besværlig sag for alle parter, som har givet anledning til bekymring. 

- Nu skal vi fastholde det politiske pres for at få tilpasset lovgivningen, så vi forhåbentlig kan undgå lignende sager i fremtiden. Det nytter ikke, at systemet primært er baseret på tillid. Vi bliver nødt til at få mere kontrol med området, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen fra Morsø Kommune.

Dette synspunkt deles af udvalgsformand for Teknik og Miljø, Meiner Nørgaard:

- Vi har nu fået en konkret handlingsplan, som viser det, vi alle ønsker: at jorden bliver fjernet, og at det ulovlige forhold bringes i orden. 

- Der har været store følelser undervejs, men jeg er glad for, at vi har haft tid til at forholde os til fakta og ikke kun på fornemmelser. Nu skal vi se fremad og presse på for at få lovgivningen ændret.

For cirka 14 dage siden fremgik det i en pressemeddelelse fra Morsø Kommune, at undersøgelser viser, at den forurenede jord ikke udgør nogen akut risiko for grundvandet.


Foto: SF

Det er efterhånden gået hen og blevet populært at skifte til SF. Det er nemlig sket igen.

Denne gang er det byrådsmedlem i Rebild Kommune, Sidsel Brøndberg Simonsen, der skifter fra Den Sociale Fællesliste til SF.

- Særligt i mit samarbejde med Morten Kamstrup er det blevet tydeligt for mig, at jeg politisk hører til i SF, og jeg ser frem til at fortsætte arbejdet i byrådet, skriver Sidsel Brøndberg Simonsen i en pressemeddelelse.

Du kan se et billede af de to øverst i artiklen.

Fra S til SF

Men hun er ikke den eneste, der har valgt at lave et partihop til SF.

Morten Kamstrup er nemlig ikke den eneste SF'er, der ikke længere behøver at repræsentere partiet alene i et byråd.

I slut-oktober fik SF's byrådsgruppe i Frederikshavn to nye medlemmer.

To socialdemokrater sagde farvel og tak. Tina Kruckow og Martin Tøttrup Kelkelund. Begge begrunder de skiftet med den hårde tone og det dårlige arbejdsmiljø i partiet.

Fordoblet mandat

For Morten Kamstrup er det kun positivt, at SF nu står stærkere i Rebild byråd.

- Vi har hele tiden været meget enige om den politiske linje for vores kommune. Nu er vi to til at sætte SF's mærkesager på dagsordenen i Rebild Kommune, udtaler Morten Kamstrup i en pressemeddelelse.


Tre personer sigtet efter adskillige skudepisoder med gelblaster-våben

Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Der var hele otte skudepisoder på en uge.

Der er ikke noget at sige til, hvis borgerne i Støvring har kigget sig over skuldrene den seneste tid, når de er gået rundt i byen om aftenen.

TV2 Nord har kunnet fortælle om adskillige skudepisoder med gelblasters, som er kugler, der opløses i vand. På bare en uge i slutningen af oktober var der hele otte skudepisoder, og i et af tilfældene blev en 14-årig dreng ramt i hovedet.

Nu har politiet nyt i sagen.

For politiet har sigtet tre unge mænd, der bor i Støvring-området.

- De unge mænd er blevet afhørt, og de har erkendt dele af forholdet, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi Jesper Konttorp-Fredsgaard, der pointerer, at de sigtede var kede af det hele, ligesom de forstod alvoren af sagen.

- For det er nemlig alvorligt, når man skyder med disse gelblasters i det offentlige rum mod borgere. Selvom det er beregnet til leg- og fritidsaktiviteter, så skaber det helt forståeligt en enorm utryghed, og det kan potentielt føre til farlige situationer, eksempelvis hvis man bliver ramt i øjet, siger Jesper Konttorp-Fredsgaard.

Sådan lød det fra politiet, da TV2 Nord talte med Jesper Konttorp-Fredsgaard 30. oktober.

De tre unge mænd blev i går, tirsdag 5. november 2024, sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Det medfører typisk en bødestraf.

Jesper Konttorp-Fredsgaard takker de borgere, som kontaktede politiet og viderebragte informationer i sagen, efter de spurgte offentligheden om hjælp.

- Det gav hurtigt gode spor for os at gå efter, siger han.

Otte skudepisoder

Her får du en oversigt over de otte episoder, som er blevet anmeldt til Nordjyllands Politi:

  1. oktober 23.55: Der er affyret skud fra en forbipasserende rød bil mod anmelderen, som stod på en tankstation i Støvring. Selvom anmelderen blev ramt, kom ingen til skade.

  1. oktober 11.00: Anmelderen blev ramt af skud ved Hobrovej. Anmelderen mente, det var en softgun, og at skuddene kom fra en Suzuki Wagon.

  1. oktober 17.30: Anmelder stod ved siden af sin egen bil på Gartnervej i Støvring, hvor han hørte en bil komme forbi, hvorefter skud fra et luftdrevet våben ramte anmelderen på armen. Anmelderen fortalte, at det var en sort Suzuki Wagon.

  1. oktober: 17.33: På Viborgvej i Støvring skulle en Suzuki Wagon have standset op og stukket noget ud af vinduet, og affyret skud, som anmelderen kunne høre, ramte noget bagved.

  2. oktober 21.14: Anmelderen blev på Mastrupvej beskudt af en formodet hardballpistol. Anmelderen blev ramt seks gange. Skuddene kom fra en mørk stationcar, muligvis med unge mennesker i. Måske er der tale om en Peugeot med blå forlygter.

  3. oktober mellem 21 og 21.45: To drenge på 14 år befandt sig på stationen i Støvring, hvorefter en bil kom kørende og skød mod de to drenge med omkring tre skud. Den ene blev ramt i ansigtet, men der skete ingen skader.

  4. oktober 22.00: Anmelder på Grangårdsvej så tre unge mænd løbe på stisystemerne i området, og hørte lyd fra et legetøjsgevær. En anden anmelder havde set noget lignende


70 års ægteskab: - Hvis man ikke skændes, er der kun én, der bestemmer

Foto: Mie Skjødt Nielsen / TV2 Nord

Det er 70 år siden, parret sagde ja til hinanden.

Det er så yndigt at følges ad, og det har Edel og Arne Kallehauge i den grad gjort.

5. november 1954 gik parret sammen ned ad kirkegulvet.

Siden er der gået 70 år, og det gør parret til et af de 210 par, der, ifølge Danmarks Statistik, kan fejre jernbryllup i år.

Juleplatter hænger så langt øjet rækker i Edel og Arne Kallehauges stue. Næsten én for hvert år siden de blev gift.

Det siges, at parret mødte hinanden, da de blev konfirmeret tilbage i 1947.

- Det gjorde vi godt nok, men vi kendte ikke hinanden. Der var ingen kæresteri. Vi var i samme ungdomsklub og sådan noget, men så udviklede det sig stille og roligt, fortæller Edel Kallehauge.

Se indslaget herover.

Mange gæster og nyttige gaver

Det var i en stuvende fuld og smuk pyntet Uggerby Kirke, at parret sagde ja til hinanden.

- Der skulle være mange gæster. Naboer, venner, fætre og kusiner. Der var et stort telt ude i gården, mindes Edel Kallehauge.

Og hvis man tænker, at bryllupsgaverne talte dyre kaffemaskiner og nips, må man tro om igen. Her var gaverne et spisestel, glasskåle og fade.

- Det var det, man kalder for nyttige ting, for vi var jo nygift og skulle lige til at starte, så vi manglede jo det hele, siger jernbruden.

Parret har drevet landbrug sammen i næsten 50 år, og her var rollerne helt klare.

- Hun har altid bestemt, griner Arne Kallehauge og peger over på sin hustru.

- Jeg har malket, fodret grise og kørt møg ud og alt sådan noget. Ja, vi har deltes om det, svarer Edel Kallehauge.

I medgang og kraftig modgang

Livet sammen har budt på glæder og sorger, og de har holdt sammen, også når livet viser sig fra sin hårdeste side.

- Vi har prøvet at sende tre børn i skole og kun få to hjem. Det er det værste. Og senere hen har vi mistet en datter til kræft. Så vi kunne have haft to børn mere. Men hvordan vi kom videre, det ved jeg ikke, men det gik bare, fortæller hun.

Over 70 år er gået, og nu har de fire børn, 10 børnebørn, seks oldebørn og et tipoldebarn.

På sin egen måde er de to et usædvanligt par, men også helt almindelige. Måske er det netop det, der har fået det til at holde i så mange år.

- Vi har det ligesom alle andre ægteskaber, ned i dalen og op på bakken, skændes og er enige. Hvis der er ingen, der skændes, så er det tegn på, at der kun er én, der bestemmer, afslutter Edel Kallehauge.


Dagen starter ud med gråvejr, og det fortsætter hele dagen.

I morgentimerne er vejret præget af tåge og dis, og temperaturer på ca. 6-7 grader.

Der er stort set vindstille og tørvejr hele dagen. Dog kan der opstå fin regn, og luften er fugtig.

Temperaturen i løbet af eftermiddagen og aftenen kommer op omkring 7- 9 grader.

Se vejret lige hvor du er med Solvej Vindblæst:

Vejret tre timer frem
Vejret senere