Foto: Michael Schmidt

Her skal selv førsteholdet hjælpe i cafeteriet

Aalborg HK’s håndboldkvinder er på to år rykket fra tredje til 1.division. En mindre sensation i en klub, der udelukkende bygger på frivillighed.

Hallen på Østre Alle i Aalborg er fra 60’erne, og en umiskendelig duft af harpiks hænger overalt i luften. De ydmyge rammer giver ikke umiddelbart indtrykket af, at der her bliver dyrket håndbold på eliteniveau, men hallen er ikke desto mindre træningshal og hjemmebane for Aalborg HK’s damehold, der den forgangne sæson rykkede op i kvindernes 1. division, hvor de indtil videre har spillet to kampe.

- Det er rigtig stort, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Vi synes egentlig også, at vi er kommet godt i gang, fortæller formand for klubben Nicki Larsen.

Oprykningen var holdets anden i træk. Dermed er de gået fra tredje til 1. division på bare to år. En mindre sensation i en klub, der udelukkende baserer sig på frivilligt arbejde, og hvor økonomiske begrænsninger tvinger førstedivisionsholdet til at dele badefaciliteter med deres modstandere.

Der er da nogle hold, der kigger lidt mærkeligt, når de ser det. Det gjorde de også allerede i 2. division.

Anfører Laura Møller Jensen om at mangel på omklædningsrum tvinger holdet til at dele bad med modstanderen.

- Der er da nogle hold, der kigger lidt mærkeligt, når de ser det. Det gjorde de også allerede i 2. division. Men jeg synes, det er en del af charmen ved at spille i Aalborg HK, siger holdets anfører Laura Møller Jensen.

Aalborg HK er da også noget for sig selv i den 1. division, de nu er en del af. For foreningslivet er i fokus i klubben. Det betyder blandt andet, at selv førsteholdet skal tage frivillige tjanser i klubbens cafeteria og hjælpe til med at træne klubbens ungdomshold.

For at styrke fællesskabet, og også lidt på grund af pladsmangel, træner klubbens første- og andet hold altid sammen, og samtlige spillere i klubben betaler selvfølgelig kontingent.

- Der er virkelig en særlig stemning og holdånd her. Det er ligegyldigt om du spiller u/4 eller er på førsteholdet. Det at være en del af Aalborg HK, er det vigtigste, fortæller Laura Møller Jensen.

Rent økonomisk halter Aalborg HK generelt noget efter sine konkurrenter i rækken. Klubben er da også kæmpe favorit til direkte nedrykning, og de har da også tabt sæsonens to første kampe.

- Vi skal lære at spille 1. division, det er der ingen tvivl om. Men vi kommer lige så stille efter det, og vi håber, at en 3-4 hold ender under os i år, siger cheftræner, Peter Mortensen.

 Vores mål på sigt er at ligge i 1. division eller toppen af 2. division medmindre, der sker noget drastisk, og der kommer en eller anden oliesheik og smider en masse penge i hovedet af os.

Nicki Larsen, formand i Aalborg HK

I år er ambitionen for klubben at undgå nedrykning. På sigt håber klubben, at de kan få etableret sig i 1. division. For som de selv siger, så er det måske lige ambitiøst nok at begynde og drømme om at komme op i håndboldligaen.

- Vi er ikke en forening, der kommer til at give vores spillere penge. Vores mål på sigt er at ligge i 1. division eller toppen af 2. division medmindre, der sker noget drastisk, og der kommer en eller anden oliesheik og smider en masse penge i hovedet af os. Men det tror jeg nu ikke sker, slutter formand, Nicki Larsen.