Guide til spisesteder: Her starter festen
Skal fredag eller lørdag aften sparkes i gang med en festlig middag, så læs med her.
Henover sommeren nyder mange nok at starte en festlig aften i det fri. Nu er efteråret er over os, og det bliver mere attraktivt at trække indendørs. Heldigvis er der flere af Aalborgs restauranter, som er oplagte steder at tage veninderne, kollegaerne eller gutterne med hen og kickstarte en løssluppen weekend.
Disclaimer
TV2 Nord har selv betalt alt i forbindelse med denne guide. Beskrivelserne i artiklen er udtryk for journalistens egen oplevelse.
Spændende coctails og sydasiatiske krydderier
Sted: Chaacha, Reberbansgade 16B.
Koncept: Social dining, 450,- per person fredag og lørdag. 700,- med cocktails..
Nyder du cocktails til maden, så er restaurant Chaacha ideelt. Bag restaurantens bar bliver der nemlig shaket, mixet og rørt drinks i stride strømme.
- Vi har selv udviklet vores cocktails, så de passer til maden. Vi har leget med både mango og chili for at finde frem til de rigtige smage, der komplementerer de krydrede retter. På den måde bliver det oplagt at drikke drinks til maden, siger indehaver Darious Ravishangar.
Og det er i den grad lykkedes. De flotte drinks passer perfekt til de mange lækre retter på menuen. Hvis man vil, kan man supplere den kulinariske oplevelse med en cocktail festival, som giver fri adgang til drinkskortet i mere end to timer. Selve maden er inspireret af det sydasiatiske køkken, og med social dining konceptet er der lagt op til skønne retter, man kan deles og hygge om, så længe, man har lyst.
- Vi vil gerne skabe en atmosfære, som er let, hyggelig og festlig, samtidig med at kvaliteten på tallerknerne er i orden. Det er et socialt sted, og vi opfordrer til, at man også gerne må være løsslupne og skåle med nabobordet, siger Darious Ravishangar.
Hele bordet skal blive enige om social dining, hvor man udvælger otte retter fra menuen, som bliver serveret i omgange. Vil man hellere køre a la carte, kan man selvfølgelig også det.
Fri drikke i fire timer
Sted: Søgaards Bryghus, C. W. Obels Plads 1A.
Koncept: All inclusive, 649,- per person i weekenden.
Hos Søgaards Bryghus er det ikke prisen, der skal afgøre, om du vil have en ekstra øl eller mere vin i glasset. Prisen er nemlig fast og inkluderer en snack, tre retter og fri adgang til øl, vin og kaffe i fire timer.
- På den måde ved man, hvad prisen bliver. Der er ingen begrænsninger, og det kan vi godt lide, siger ejer Claus Søgaard.
De fire serveringer er på en og samme tid overraskende og forventelige for et bryghus. Hovedretten bestående af en lækker mør svinekotelet med whiskysauce passer perfekt til de specielle øl, man selv tapper efter behov. Foretten med laks og den fine dessert med mazarin, skum og bær er måske mere uventet for et sted, der kalder sig et bryghus - men det viser den smukke sammensmeltning af Hr. og Fru Søgaard, som er kernen i all inclusive konceptet.
Menuen skifter nogle gange om året, så har man allerede smagt den én gang, og ønsker at komme tilbage, er der råd for det.
- Vi kan godt lave lidt om og tilpasse, hvis vi ved det på forhånd, siger Claus Søgaard.
Der skal bestilles bord til de velbesøgte aftener, hvor der i den grad er lagt op til en festlig omgang.
- Rigtig mange kommer her for så enten at gå ind på vores pub ved siden af bagefter eller tage videre i byen. Så der er en hjemlig løssluppenhed og fri og glad atmosære, siger Claus Søgaard.
Eksotiske vibes og velsmagende menuer
Sted: Menendez, Ved Stranden 7C.
Koncept: Menuer med drikkevarer, 900 - 1100 per person.
Vil du læne dig tilbage og bare fokusere på at hygge dig med vennerne, spise lækker mad og sippe gode drinks uden at skulle tage stilling til særlig meget, så er Menendez oplagt. Med deres store eller lille Memendez-menu bliver der nemlig sørget for snacks, en uhyre lækker cocktail, vin og mad i særklasse.
- Vi vil gerne give den her lidt eksotiske oplevelse - både på tallerknen, i vores glas og i hele stemningen, siger ejer Anne Menendez. Og i weekenden bliver det altså til lidt af en eksotisk fest i restauranten, hvor der flyver drinks over disken og flere kommer ind kun for at nyde deres skønne cocktail-kort.
- Der kommer en del ind for bare at hygge sig i baren, så det er også med til at sætte lidt gang i den lidt festlige atmosfære, vi gerne vil have, siger Anne Menendez.
Det eksotiske går også igen i musikken, som er præget af latinamerikanske toner, og det sætter den helt rigtige vibe for at få lyst til at slå sig lidt løs, når de sidste retter er spist - retter, som har tydelige referencer til Anne Menendez' rødder i Bolivia og El Salvador, og som på en og samme tid kombinerer fin gastronomi med udsøgt finger-food.
Har man mere lyst til at bestille enkelte retter fra kortet, kan man selvfølgelig også det. Men der er altså noget skønt ved at læne sig tilbage og blive forført af maden i flok.