Herbjørg Wassmo bliver Ordkraft-hovednavn

Den populære norske forfatter Herbjørg Wassmo gæster Ordkraft i 2018. Foto: Nikolai Linares/Scanpix

De fleste kender hende nok for bogserien om Dina, men Herbjørg Wassmo har meget andet på sit cv, og nordmanden kommer til Ordkraft Festival i 2018.

Det er flere års benarbejde, der omsider er lykkedes med held når Ordkraft Festival kan præsentere den populære og prisvindende norske forfatter Herbjørg Wassmo som sit hovednavn på festivalen i Aalborg i april næste år.

- Vi er glade for og en lille smule stolte over, at det er lykkedes at få Herbjørg Wassmo til Ordkraft. Ikke alene er hun en meget læst forfatter, hun er også et menneske med stærke og markante meninger om den tid og det samfund, hun lever i, siger projektleder Ove Hesselbjerg fra Ordkraft Festival.

Læs også Kendt nordjysk forfatter vinder Ordkraft-prisen 2017

- Med sit stærke kvindeperspektiv og realistiske iagttagelser har hun gennem mange år leveret fascinerende psykologiske iagttagelser af menneskelivet, og vi er ekstra glade for at kunne præsentere Herbjørg Wassmo for vores publikum samtidig med, at hun er aktuel med sin seneste bog ”Den, der ser”, som er fjerde del af den populære serie om Dina, tilføjer Ove Hesselbjerg.

Herbjørg Wassmo er født 6. december 1942. Hun uddannede sig til lærer og arbejdede som sådan i mange år, indtil hun i 1976 debuterede som forfatter med digtsamlingen Vingeslag. Det store gennembrud kom i 1981 med Huset med den blinde glasveranda. Wassmos største succes, i hvert fald blandt hendes mange danske læsere, er serien om Dina – Dinas bog, Lykkens Søn, Kamas arv og senest fjerde del, Den, der ser. Dina-serien blev filmatiseret i 2002 af Ole Bornedal med Maria Bonnevie og Gerard Depardieu i hovedrollerne.

Læs også At Tænke Sig: De får Ordkraftprisen 2018

Herbjørg Wassmo har modtaget en lang række priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen (1981), Bokhandlerprisen (1983), Nordisk Råds Litteraturpris, (1987), Gyldendals legat, (1991), Bogklubben 12 Bøgers pris (1997). Amalie Skram-prisen (1997) og Brageprisens hæderspris (2010).

Ordkraft Festival 2018 finder sted på Nordkraft i Aalborg i dagene 5.-7. april. Herbjørg Wassmos besøg er endnu ikke programsat.

Forsiden lige nu