Seneste nyt

fra Nordjylland

"Hestetosserne" er helt åbne for at flytte: - Vi har lige pludselig et nøgleområde

Det er slet ikke alfa og omega at forblive tæt ved sin nuværende placering.

På det meget omtalte pressemøde om kæmpe stadion- og halplaner ved den ikoniske væddeløbsbane sidder Lars Hellerup som banechef for Aalborg Væddeløbsbane lige pludselig på et ganske attraktivt område. 

Og det er han godt selv klar over.

- Vi har jo lige pludselig blevet et nøgleområde, fortalte Lars Hellerup på pressemødet. 

En del af forklaringen er, at væddeløbsbanen er blevet en del af det centrale Aalborg, i takt med byens udvikling og vækst.

- Vi er igennem de seneste år blevet en del af byen. Det jord, vi i dag sidder på, og som vi er bevidste om, det fik vi i 1954, da det daværende byråd konkluderede, at det fugtige jord derude i Vestbyen: "Det får vi aldrig brug for, så giv det bare til hestetosserne," sagde han og fortsatte:

- Nu er det så blevet et interessant område i byudviklingsperspektiv.

Tegning over sports- og kulturplaner i Aalborg
Tegning over sports- og kulturplaner i Aalborg

Han fortæller, at det ikke er alfa og omega at beholde sin nuværende placering, og at væddeløbsbanen har været i dialog med kommunen i et års tid. 

- Men det er jo klart, at vi ikke kan flytte, hvis vi ikke får et andet anlæg. Vi har ikke noget konkret, men i den korte dialog med kommunen, ser vi helst, at der er gode trafikale forhold, helst i form af at man er tæt på en motorvejstilkørsel, slutter Lars Hellerup.