LIGE NU:

Historiker om sex under besættelsen: - Kvinderne i Aalborg ville have de unge tyskere

Antallet af kønssygdomme og børnefødsler steg eksplosivt under besættelsen, fordi kvinderne var utugtige og ville have de unge tyske soldater. Det skriver historier i sin nye bog.

Besættelsen af Danmark betød mørkelægning, udgangsforbud og masser af unge tyske soldater i landet, og det satte gang i kønslivet.

Et af de steder, hvor det gik rigtig hedt for sig var i Aalborg. Det skriver historier Thomas Oldrup i sin nye bog om sexlivet under besættelsen.

- Jeg synes, at sexlivet er vigtigt for mennesker, og det skal vi også tage seriøst som historiker, siger Thomas Oldrup.

Flest syfilistilfælde i Aalborg

Antallet af kønssygdomme og børnefødsler steg eksplosivt under besættelsen, og en af de ting, som overraskede historikeren, var, at Aalborg i den grad toppede statistikken.

- Der var noget mærkeligt ved Aalborg. En femtedel af alle syfilis tilfælde i Danmark, det var i Aalborg, siger han.

Derfor gav Thomas Oldrup sig i kast med sin bog, hvor han fandt frem til, at en af forklaringerne på det høje tal var de mange tyske soldater, som var kommet til byen.

quote Mon ikke, der har været et link mellem de mange tyskere og de mange kønssygdomme,

Thomas Oldrup, historiker

Aalborg var den by i Danmark, hvor der var flest tyske soldater i forhold til befolkningsantallet.

- Mon ikke, der har været et link mellem de mange tyskere og de mange kønssygdomme, siger Thomas Oldrup.

Tyskerne havde ry for at være gode elskere

Under besættelsen foretrak mange af kvinderne i Aalborg de unge tyske soldater frem for de danske mænd. Blandt andet på grund af tyskernes uniformer, smøger og gode ry.

- Tyskerne havde et ry for at være gode elskere. Kvinderne i Aalborg var ikke nemmere end kvinderne i andre byer, men de var mere utugtige, siger historikeren og fortsætter:

- Og så opstod problemet jo i, at tyskerne fik udleveret kondomer, hvor gummiet var så dårligt, at de ofte ikke brugte dem.

Thomas Oldrups bog ”Fanden tage i morgen” udkom 1. marts 2018.