LIGE NU:

Historisk bedrift i Champions League: Aalborg Håndbold jagter klubbens første kvartfinale

Der er lagt op til et brag af en kamp, når Aalborg Håndbold onsdag tørner ud mod FC Porto i Champions League på hjemmebane i Gigantium.

Det er knald eller fald, når de rød-hvide Aalborg-drenge møder portugisiske FC Porto i Champions League onsdag aften.

Aalborg Håndbold spillede i sidste uge den første af to kampe i ottendedelsfinalerne i Champions League mod FC Porto. Onsdag venter returopgøret, hvor en sejr vil være en historisk bedrift for klubben.

- Det er fantastisk at få lov til at spille de kampe, hvor man kan skrive historie. Hvis vi vinder, kommer vi i kvartfinalen for første gang nogensinde, og det er stort, siger Jan Larsen, der er direktør i Aalborg Håndbold. 

Har gjort det svært for sig selv

Det var en intens kamp, der udspillede sig i Portugal i sidste uge. Hvad der i første halvleg lignede en regulær afklapsning, hvor Aalborg Håndbold var bagud med seks mål, endte med at blive en tæt affære. Aalborgenserne åd sig langsomt ind på portugiserne og nåede op på stillingen 20-20. 

FC Porto gav ikke så let op, og bragte sig hele tiden foran med et par mål hen mod slutfløjt. Med en scoring i sidste sekund fra Aalborgs Sebastian Barthold kunne aalborgenserne pynte lidt på stillingen, der endte med et nederlag på cifrene 29-32. Efter tremålsnederlaget, har de danske håndboldmestre givet sig selv en svær opgave, når de skal forsøge at komme videre til kvartfinalen i Champions League.

Lidt ekstra kriller i maven

Det nordjyske håndboldhold skal vinde med formentlig fire mål, hvis de vil spille sig blandt de otte bedste i den prestigefyldte turnering. Alternativt kan Aalborg Håndbold nøjes med en tremålssejr, men det kræver, at FC Porto ikke scorer flere end 28 mål.

Direktøren for Aalborg Håndbold mener ikke, at det er en umulig opgave. 

- Vi ved godt, det bliver en svær kamp. Vi føler bare, at vi ikke var helt skarpe nok i udekampen, og at vi sagtens kunnet have spillet en bedre kamp. Derfor mener jeg også, at vi har en realistisk chance, siger Jan Larsen.

- Jeg er også spændt, når vi møder et hold som Holstebro. Men i dag kan jeg godt mærke, at jeg har lidt ekstra sommerfugle i maven. Det der med, at det bliver afgjort i aften, det betyder altså bare lidt mere. Og det er fedt, siger direktøren.

Kampen spilles klokken 18.45