LIGE NU:

Hitmager spillede til havefest i Vodskov

Grøn Koncert er aflyst i 2020 på grund af corona-pandemien, men aflysningen har ført et nyt koncept med sig. Det betød, at hitmageren Bryan Rice lørdag spillede til en havefest i Vodskov.

Tusindvis af danskere plejer hver sommer at feste og skråle med, når Grøn Koncert i løbet af uge 29 og 30 besøger udvalgte danske byer og giver mulighed for at opleve danske musikstjerner på nærmeste hold.

I 2020 er der dog ikke meget, der er som det plejer at være. Det er også tilfældet for de otte udgaver af Grøn Koncert, der skulle have været afviklet denne sommer. De er aflyst på grund af corona-pandemien, og det trofaste publikum, som normalvis er at finde foran scenen, må undvære de musikalske oplevelser.

Og så alligevel ikke, fordi i kølvandet på aflysningen af Grøn Koncert har arrangørerne sat konceptet Grønnere Grøn i søen. Det går ud på, at der i løbet af lørdagen bliver afviklet koncerter i hele landet. Det officielle arrangement, som vises på TV 2 lørdag aften, finder sted i otte danske haver, men konceptet har affødt en række mindre arrangementer landet over.

Artiklen fortsætter under videoen...

Sommerens festivaler og store sommerkoncerter – herunder Grøn Koncert – er som bekendt aflyst på grund af corona. Men det har åbnet for en række alternative musikoplevelser.

Et af dem fandt lørdag sted i en have ved Vodskov, hvor den tidligere Melodi Grand Prix-deltager Bryan Rice spillede i haven hos Anne Blegvad og hendes familie.

- Det var simpelthen fantastisk. Jeg havde ikke regnet med, at jeg nogensinde ville få lov til at holde en koncert for mine venner og familie på denne måde. Det var en "once in a lifetime"-oplevelse, siger Anne Blegvad.

Fra Grand Prix-scene til havefest

Bryan Rice, der har det borgerlige navn Brian Risberg Clausen, fik sit store gennembrud i 2005 med nummeret "No Promises", som blev et stort hit og var soundtrack til filmen "Nynne". Siden har Bryan Rice blevet andet lavet nummeret "Breathing", som blev nummer to i Melodi Grand Prix i 2010.

- Bare det at få lov at spille for et publikum er stort. Jeg har ikke fået lov til at spille for publikum i fire måneder, så at få serveret et publikum på denne måde er unikt. Det er stort at blive valgt som førsteprioritet af denne familie i Vodskov, siger Bryan Rice.

Det er planen, at de private havearrangementer er en engangsforestilling, og at Grøn Koncert vender tilbage i sit klassiske format næste sommer.