LIGE NU:

Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

De seneste mange måneder har danskerne i stor stil skullet omdanne deres privatadresser til hjemmekontor - og nogle har taget det helt til havs.

Mange nordjyder arbejder i disse coronanedlukningstider hjemmefra, og det kan for nogen være belastende og forstyrrende, hvis også resten af familien render rundt i huset, men Michael Skatka klager ikke over sin hjemmearbejdsplads. Han har nemlig sin hjemmearbejdsplads med vand under kølen.

Hjemmekontor på husbåd
Foto: Mogens Jørgensen

Michael Skatka er senior project manager for BMS Heavy Cranes, og under normale omstændigheder ville Michael Skatka sidde på firmaets kontor i Nørresundby.

Men ikke meget er normalt i disse coronatider, og derfor er han gået i salonen på sin egen husbåd "Not to worry", der ligger i Skudehavnen i Aalborg.

- Jeg nyder det. Det er topdollar, siger Michael Skatka om den nye udsigt.

Hjemmekontor på husbåd
Foto: Mogens Jørgensen

Michael Skatkas hjemmearbejdsplads er nemlig en 24 meter lang motorsejler, og når man som han er gammel søulk, får man ikke et bedre hjemmekontor.

- Jeg er vokset op med det her vand. Jeg har sejlet siden 1978 og haft båd i rigtig mange år, fortæller han.

Men siden nedlukningen af Danmark har Michael Skatka ligget for anker i skudehavnen, og herfra styrer han rundt med sin folk, som arbejder i hele Europa

- Der er projekter i gang i både Sverige, Tyskland og Polen.

Hjemmekontor på husbåd
Foto: Mogens Jørgensen

Men det er ikke kun fordele ved at have have en hjemmearbejdsplads med vand til bagbord

- Der er mange bolde i luften. Så man kommer nemt til lige at tage en time mere.

Og mens mange venter på, at man igen kan komme tilbage på sin arbejdsplads, så overvejer Michael Skatka, om det at have en hemmearbejdsplads, kunne blive permanent.

Hjemmekontor på husbåd
Foto: Mogens Jørgensen

- Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen. Jeg kan godt forestille mig, at hjemmearbejdsplads er kommet for at blive.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik arbejdede mere end hver tredje nordjyde hjemmefra under den første coronanedlukning i 2020.

Her kan du se, hvordan Michael Skatka har indrettet sig.