LIGE NU:

Hjemmeundervisning: Forældre skal ikke have skyldfølelse

Det skal ikke være sådan, at forældrene har en skyldfølelse over, at de ikke har tid til at undervise deres børn, samtidig med de skal varetage deres erhverv. Det er skolerne, der har undervisningen. Sådan lyder det fra formanden for foreningen Skole of Forældre i Aalborg.

Fra i dag er alle elever i grundskolen blevet sendt hjem til fjernundervisning. Det kom frem under onsdagens pressemøde. 

Hvad er det for en situation den her skolelukning har sat forældre i? 

- Den har sat forældrene i den situation, at deres børn er sendt hjem fra skole, og skal have hjemmeundervisning hjemmefra. Og det der er vigtigt, når børnene skal undervises hjemmefra, er, at der er klar og tydelig kommunikation til forældrene, så forældrene forstår, hvordan de skal forholde sig. Der er masser af regler lige for tiden, og det er vigtigt, at forældrene forstår de regler, siger Claus Nielsen, formand for foreningen Skole og Forældre i Aalborg Kommune. 

-Hvordan tager børnene det?

- Når de bliver sendt hjem, tager de det meget forskelligt. Nogle børn kan risikere at blive meget trykkede af at skulle væk fra skolen og fællesskabet. Andre de har det fint med at der ikke er andre børn omkring med bedre kan forholde sig til medierne, svarer Claus Nielsen.

Nu er børnene så hjemme. Hvem er det, der har ansvaret for undervisningen?

- Dem, der har ansvaret for undervisningen, er skolerne. Det skal ikke være sådan, at forældrene har en skyldfølelse over, at de ikke har tid til at undervise deres børn, samtidig med de skal varetage deres erhverv. Det er skolerne, der har undervisningen og sikre at børnene har noget at lave i løbet af dagen i skoletiden.