LIGE NU:

Hjerneskadede skal designe egne hjem

39 beboere på botilbuddet Syrenbakken i Nørresundby har fået en helt særlig opgave. De skal præsentere, hvad de mener, der skal til for, at de kan få det bedste hverdagsliv i fremtiden.

Lone Jakobsen bor meget småt på Syrenbakken i Nørresundby. Hun ønsker sig mere plads, så både hun selv og hendes hjælpere kan komme nemmere rundt.

- Når jeg skal have hjælp, er det ikke stort nok, siger Lone Jakobsen.

Nu har hun fået muligheden for at forbedre sit eget liv. På papir, plancher eller ved hjælp af video har alle beboere på botilbuddet det seneste halve år udtrykt deres ønsker for et godt hverdagsliv. Blandt andet i arbejdsgrupper og ved individuelle samtaler med personalet.

- Jeg synes, at jeg også har en holdning til det. Det er vigtigt, når det også er os, der skal være i det, siger Lone Jakobsen.

Ambitionen er, at beboerne selv skal være med til at bestemme velfærdsløsninger. Om tre år skal Syrenbakkens 39 beboere flytte i et nyt byggeri i Aalborg Øst. Her skal de kunne se nogle af deres egne ideer udfoldet i praksis.

- Der vil vi insistere på, at de stemmer, der er kommet fra beboerne, bliver draget ind på en måde, så det er tænkt ind i det nye byggeri, lyder det fra fagcenterchef i Aalborg Kommune, Anne Oppelstrup.

Byggeri sættes snart i gang

Ønskerne er mange fra beboerne. Der er nogen, der går meget op i træning, og som gerne vil være udenfor, mens der er andre, for hvem musik er det vigtigste. I bund og grund er beboerne ligesom alle andre.

- Det, borgerne her har været optaget af, er det samme, som du og jeg er optaget af. Det er nærvær, det er det med at være noget for hinanden, at være en del af et fællesskab, men også at leve et selvstændigt liv, hvor man kan vælge til og fra, siger leder på Syrenbakken, Anette Bilde Thoft.

Beboerne kan nu fejre, at alle visionerne er skrevet ned. Næste skridt skal arkitekterne tage, inden byggeriet kan sættes i værk.

Lone Jakobsen glæder sig til at sætte sig eget aftryk på det nye byggeri. Blandt andet med et større værelse. Hun kan ikke vente til, at beboernes ambitioner bliver til virkelighed.

- Det er spændende. Man har da lidt sommerfugle i maven, siger Lone Jakobsen.

Det er ikke kun beboernes tanker, der skal danne grundlag for det nye byggeri. Også de pårørende og botilbuddets ansatte har været med i processen.

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Blomsterbutik

Hvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Til forsiden

Til forsiden