SENESTE NYT:

Holdsport vinder frem: Floorball er det store hit

Danskerne er europamestre i at dyrke motion, men den klassiske holdidræt har i flere år mistet medlemmer. Motionisterne har valgt fitnesscentre og løbeture i skoven over holdsporten, men nu er udviklingen vendt. Særligt floorballsporten er i fremgang.

Danskerne er vilde med at dyrke motion. En ny europæisk undersøgelse viser, at 31 procent af den danske befolkning over 15 år bruger mindst fem timer om ugen på fysisk aktivitet i deres fritid. Det gør Danmark til det mest motionsglade land i EU.

Tidligere var det oftest fitness, løbeture og mountainbikes, de motionerende danskere brugte tiden på, men den udvikling er nu ved at vende. Holdsportsgrene som basketball, ishockey og amerikansk fodbold har oplevet fremgang i medlemstallene i det seneste år, viser en opgørelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Den helt store højdespringer er floorball. Floorballklubben i Aalborg Øst, som er Danmarks ældste, har efter flere år med nedadgående medlemstal knækket kurven. For tre et halvt år siden var der 14 medlemmer tilbage i klubben - i dag er der 160. 

 
 
Foto: Christian Henriksen

- Jeg tror, det er en bølge lige nu, som vi rider på. Folk kan se glæden og de kan se, at det er sjovt, og at man får noget ud af det, siger Peter Wulff, formand for Aalborg Flyers.

Floorballsporten har på landsplan haft en fremgang i medlemstallet på over 20 procent i det seneste år. Der er nu næsten 8000 registrerede floorballspillere i Danmark.

Alle kan spille floorball. Altså har du et par gymnastiksko, et par shorts og en t-shirt, så skal vi nok sørge for, at du får en stav og en bold at løbe efter, siger Peter Wulff.

Det er særligt kvinderne, der har fået smag for sporten. Inger Pedersen er en af de nye på motionsholdet i Aalborg Flyers.

quote Ud over sved på panden, så er det jo sjovt at lære nogle nye mennesker at kende. Det er jo lidt på en anden måde, end hvis man bare træner for sig selv i Fitness World eller løber en tur. Det er på en mere social måde.

Inger Pedersen, motionsspiller i Aalborg Flyers

- Jeg blev lokket med af en, der arbejder sammen med min kæreste, fordi vi snakkede om, at jeg savnede at spille fodbold og dyrke holdsport. Og så sagde hun, at man godt kunne være med her, selvom man aldrig havde prøvet det, siger hun.

Tien Dong tog i efteråret floorballstaven i hånden for første gang, og hun er hurtigt blevet grebet af sporten.

- Det er rigtig sjovt. Man får sved på panden og det er godt socialt, siger hun.

De intense træningspas giver sved på panden og røde kinder. Det kunne floorballkvinderne også have fået, hvis de var smuttet i fitnesscenteret, men der er en sidegevinst ved i stedet at tage til træning i Tornhøjhallen.

- Ud over sved på panden, så er det jo sjovt at lære nogle nye mennesker at kende. Det er jo lidt på en anden måde, end hvis man bare træner for sig selv i Fitness World eller løber en tur. Det er på en mere social måde, siger Inger Pedersen.

- Det er en holdsport, og der er den der holdånd, mener Tien Dong.

Organisationen Floorball Danmark har et mål om, at der skal være 35.500 spillere i Danmark allerede i 2025. I Aalborg Flyers tror formanden på, at sporten vil fortsætte med at vinde frem.

- Jeg tror, det er noget, der er kommet for at blive. Vi kan se bare i Nordjylland kommer der flere og flere klubber, og vi har flere og flere forældrehold, siger Peter Wulff.

 
Hjertestarterdag

Arrangementer i hele Nordjylland: Hjertestarterdag skal minde nordjyderne om, hvordan man redder liv

def_thumb,50_percent

play Vind og strøm skubbede båd ind i Limfjordsbroen

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Hjertestarterdag

Arrangementer i hele Nordjylland: Hjertestarterdag skal minde nordjyderne om, hvordan man redder liv

def_thumb,50_percent

play Vind og strøm skubbede båd ind i Limfjordsbroen

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Til forsiden

Til forsiden