LIGE NU:

Idrætsmødet udsættes til august

Aalborg Kommune har besluttet at udsætte den store idræts-folkemøde til slutningen august på grund af corona-situationen.

Det store folkemøde i Aalborg om idræt er udsat til august. Det meddeler Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Efter grundig analyse af regeringens seneste udmelding omkring afviklingen af større events, er det besluttet at udsætte IDRÆTSMØDET til 27.august - 1. september 2021, lyder det fra arrangørerne.

Utallige scenarier har siden været planlagt, forkastet igen og endnu et blev planlagt efter regeringens ekspertgruppes rapport blev offentliggjort i fredags.

- Den udgave af Idrætsmødet vi kunne holde i dagene den 11. juni til 13. juni 2021 indenfor de udmeldte rammer var ikke tilfredsstillende hverken for deltagerne, publikum eller os som arrangører, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen.


- Idrætten har været meget hårdt ramt - og vi ville frygtelig gerne have afviklet IDRÆTSMØDET i juni, men vi er desværre nødt til at smide håndklædet i ringen og flytte arrangementet til august. Vi tør ikke løbe an på, at vaccinationskalenderen holder. Og de væsentlig højere udgifter vi vil få med de mange restriktioner, står slet ikke mål, med at både deltagernes og publikums oplevelse bliver dårligere, forklarer Mads Duedahl.

quote IDRÆTSMØDET har en ambition om først og fremmest at være rummelig og mangfoldig - det er ikke nemt med coronapas og indhegning, uden mulighed for at kunne bevæge sig frit rundt.

Morten Arvidsson, koordinator på IDRÆTSMØDET

IDRÆTSMØDET består af flere elementer bl.a. mange idrætsevents på og ved Havnefronten i Aalborg. Der var planlagt over 20 arrangementer - repræsenteret af mere end 50 forskellige idrætter.

Arrangørerne arbejder nu intenst på at få flyttet så mange som muligt af de planlagte arrangementer. De fleste vil blive flyttet til august, mens enkelte arrangementer, eksempelvis Sejlsportsligaen, desværre ikke kan flyttes. De kan muligvis gennemføres indenfor de retningslinjer Folketinget forventes at vedtage i løbet af denne uge for større idrætsevents.

- Vi har lyttet meget til erfaringerne fra 2019 og forsøgt at skabe en intim og mangfoldig idrætsarena for både de aktive og publikum. En inspirerende mødeplads, hvor fællesskabet og bevægelsesglæden er i fokus. Det vil ikke harmonere med en opdeling i sektioner, hvor publikum og deltagerne ikke kan mixes og mødes på tværs. IDRÆTSMØDET har en ambition om først og fremmest at være rummelig og mangfoldig - det er ikke nemt med coronapas og indhegning, uden mulighed for at kunne bevæge sig frit rundt, forklarer koordinator Morten Arvidsson.

Nordeafonden, som er IDRÆTSMØDETS store støtte, bakker op omkring beslutningen, og glæder sig til at deltage i Aalborg til august, lyder det i pressemeddelelsen.

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

Til forsiden

Til forsiden