LIGE NU:

Idrætsundervisning fortsætter på UCN: - Det er uansvarligt

Studerende på idrætslæreruddannelsen ved UCN skal i morgen møde op til et fysisk kursus. Det bekymrer to studerende at skulle i så tæt kontakt med andre lige efter jul og nytår.

Mandag skal et hold af 35 elever fra idrætslæreruddannelsen møde op på UCN til et kursus i sikkerhed, når der udføres spring. Kurset er obligatorisk, og det ærgrer Sune Sørensen. For efter jul og nytår, hvor de fleste har været sammen med familien, er han bekymret for smittefaren ved kurset.

- Der er en vis risiko ved det. Jeg synes, det er lidt uansvarligt, siger han og uddyber:

- Man kommer til at skulle røre ved andre, og selvom det bare er de personer, man er i studiegruppe med, er det folk, vi ikke har set i en måneds tid.

Udskyd kurset

Han er ikke den eneste, der er betænkelig ved situationen. Også klassekammeraten Emil Blach Christensen har sine betænkeligheder.

- Jeg synes bare, det virker lidt urealistisk i forhold til, at hele landet er lukket ned. Jeg bor i Randers og skal helt derop. Vi kommer alle fra forskellige dele af landet, hvor vi har været sammen med venner og familier i højtiden. Mange har nok holdt nytår i forskellige små grupper – og så skal vi samles i et lille klasselokale så kort tid efter.

Hvis du er utryg, hvorfor bliver du så ikke væk?

- Jeg føler ikke jeg har lov til at blive væk, fordi kurset er obligatorisk. Hvis ikke vi møder op får vi ikke det kursusbevis, så vi må bruge den trampet, når vi kommer ud i folkeskolen i praktik. Hvorfor kunne man ikke udsætte kurset lidt? Eventuelt til den 17. januar, når restriktionerne løftes, spørger han.

Retningslinjer tager ikke hensyn til de netop overståede højtider

Der er ikke noget at være bekymret for. Det er uddannelsesdirektør og ansvarlig for coronahåndtering på UCN, Peter Møller Pedersen, i hvert fald ikke.

- Vi følger de retningslinjer, vi har fået fra myndighederne. Vi er meget optaget af, det er sikkert at være her. Retningslinjerne siger, at vi skal omlægge alt det undervisning, vi kan til digitalt. Det her er et godt eksempel, for det er noget af det, der ikke kan omlægges til digital, forklarer han. 

I stedet er skærpede retningslinjer trådt i kraft. Der skal sprittes af, holdes afstand, der skal luftes ud, og så anbefales det kraftigt, at de studerende tager en gratis lyntest to gange, inden de møder op. Det understreges også, at man skal blive hjemme, hvis man har symptomer. 

Men kunne man ikke have udskudt sådan et kursus?

-  Der bliver i retninglinjerne ikke skelnet mellem, om det er lige efter nytår eller ej. Derfor har vi ikke overvejet at udskyde undervisningen. 

Emilie Kjær Hanefeldt Dinesen 2

play Corona-nedlukning får studerende til at føle sig ensomme

20210308-200043-L_14Mb

play AaB hentede første Superliga-sejr under ny træner: - Han kan være ude ad bagdøren om tre uger

Travle genbrugsbutikker

play Efter to måneders nedlukning: Frivillige glade for at være tilbage i genbrugsbutikkerne

40_percent

play Nyd tirsdagen før vejret slår om

Emilie Kjær Hanefeldt Dinesen 2

play Corona-nedlukning får studerende til at føle sig ensomme

20210308-200043-L_14Mb

play AaB hentede første Superliga-sejr under ny træner: - Han kan være ude ad bagdøren om tre uger

Til forsiden

Til forsiden