LIGE NU:

IF Group i nyt stormvejr

I følge DR anklager flere rumænske ansatte IF Group for, at tvinge dem til at tilbagebetale noget af deres løn.

Det nordjyske nedrivningsfirma IF Group er i løbet af det sidste døgn kommet i bad standing.

14 tidligere og nuværende rumænske ansatte fortæller til DR, at IF Group har snydt dem for løn. Fagforeningen 3F mener, at firmaet har snydt omkring 100 rumænere for 16 millioner kroner, og der venter en voldgiftssag. 

Nordjyllands politi har efterforsket firmaet, og også SKAT ser på, om der er foregået ulovligheder. Rumænerne har også fortalt, at de skulle tilbagebetale en del af deres løn til firmaet. Beskyldningerne afvises af IF Group.

- Vi tager det selvfølgelig meget alvorligt, at der 14 ansatte der går ud og siger sådan her, men vi har ikke set nogen form for dokumentation, om skal bevise det her, siger kommunikationschef ved IF Group, Lene Adelborg.

Firmaet har arbejdet for mindst 17 kommuner i Danmark. I Nordjylland har syv kommuner brugt virksomheden inden for de seneste fire år. Blandt andet til byggearbejde på offentlige skoler, nedrivning af kantsten og nedrivning af ubeboelige huse.

I 2013 arbejdede firmaet for Brønderslev Kommune, men det blev et kortvarigt samarbejde. 

- Vi blev opmærksomme på, at der muligvis ikke var orden på sagerne i forhold til arbejdsreglerne og danske overenskomster, så vi lavede en udbudspolitik. Siden da har vi ikke brugt dem, siger Brønderslevs Borgmester Mikael Klitgaard (Venstre).

Hjørring, Aalborg, Mariagerfjord, Jammerbugt og Thisted Kommuner har også brugt firmaet. Aalborg Kommune har brugt firmaet flere gange, og har aldrig mistænkt dem for at svindle. 

- Vi har ikke haft nogen begrundet mistanke til, at der var noget urent i IF Groups arbejde. Vi har heller ikke fået henvendelser fra 3F eller noget andet ide konkrete sager, vi har haft, og derfor har vi ikke lavet nogen konkret kontrol med dem, siger bygningschef ved Aalborg Kommune, Peter Munk.