LIGE NU:

Ikea er rottefri igen: Åbner restaurant til frokost

Efter fem dage med lukkede restauranter kan Ikea i Aalborg igen åbne køkkenet og servere mad for sultne kunder.

Restauranterne i Ikea i Aalborg har siden onsdag eftermiddag i sidste uge været lukket helt og aldeles ned. Årsagen var, at man samme dag havde fundet efterladenskaber fra en rotte udenfor varehuset, og så tog man ingen chancer.

Restauranten på første sal, bistroen i stueetagen og personalets kantine blev hurtigt lukket ned, mad blev smidt ud og gæster, der havde taget plads i restauranterne fik deres penge tilbage og blev bedt om at forlade områderne.

Mandag er man dog klar til at åbne restauranten igen, så kunderne kan stille deres sult både i den ene og anden restaurant. Det fortæller Ikea Danmarks kommunikationschef Tina Lindharth.

- Efter vi lukkede ned onsdag gik skadyrsbekæmperne igang med at afsøge områderne. De fandt onsdag aften en rotte i bistro-området og fik den aflivet. Man fandt også sikre spor efter en rotte i restauranten, og vurderede samtidig, at det ikke kunne være den samme rotte, som var blevet aflivet i bistroen.

Siden da har Ikeas personale i tæt dialog med Fødevarestyrelsen og skadesyrsbekæmperne koordineret det videre arbejde med at afsøge områderne for ubudne gæster, men udover den ene rotte i bistroen har man ikke fundet noget.

- Det område i restauranten hvor man fandt rottespor blev spærret af og udstyret med fælder og melspor, så man ville kunne følge med i rottens aktivitet, men man har ikke registreret noget frem til mandag morgen, så i samarbejde med Fødevarestyrelsen vurderer vi det nu sikkert at genåbne restauranten, fortæller Tina Lindharth.

Det sker, selvom det altså var sikkert, at der var en rotte i restauranten, men uden aktivitet siden onsdag formoder man, at den er enten død eller forduftet.

- Vi har afsøgt området med rottehunde, og de har ikke reageret overhovedet, så det er altså helt sikkert, at der ikke er nogen rotte nu, siger kommunikationschefen.

Bistroen og det svenske madmarked, man finder i varehusets stueetage kunne åbnes op allerede søndag. Inden da havde et professionelt firma givet restauranten og køkkenet en klinisk rengøring, og den samme behandling skal nu undergå det område i restauranten på førstesalen, der har været spærret af.

- Det forventer vi er klaret her i formiddag, og så er vi formentlig klar til at åbne ved middagstid, siger Tina Lindharth, der videre fortæller, at man har mødt stor forståelse fra kunderne, der over flere dage har kunnet se det hermetisk aflukkede område i restauranten.

- De har virkelig været forstående, og vi har haft en rigtig god dialog med dem omkring den her episode, fortæller hun.