LIGE NU:

Ikonisk jagerfly blev rengjort - måske for sidste gang

F-104 Starfighteren der pryder forpladsen ved Flyvestation Aalborg blev tirsdag shinet op.

Tirsdag var det blevet tid til en helt særlig rengøring på Flyvestation Aalborg. Det ikoniske F-104 Starfighter skulle have den store tur for efter tre års "kamp" med vind og vejr på Flyvestationens forplads ved rundkørslen i Vadum var både skrog og vinger blevet godt beskidte, men det er der heldigvis råd for.

Udstyret med kost og crashtender - de gule brandbiler, der holder til i lufthavne og på flyvestationer - tog pensionistforeningen på Flyvestation Aalborg nemlig fat, så den aldrende jager, der sammen med de øvrige F-104'ere var i aktiv tjeneste i Danmark fra 1964 til 1986, igen kan tage sig ud fra sin bedste side.

 
 
Foto: Jesper Sterum

- Sammenholdet betyder meget

Morten Valentin Jensen, presseofficer ved Air Transport Wing, fortæller, at pensionistforeningen ved Flyvestation Aalborg består af en god blanding af tidligere flymekanikere, piloter og andre, der har haft et anderledes og spændende arbejdsliv på flyvestationen, der i dag er hjemstavn for de danske Hercules- og Challengerfly.

- Vi har en arbejdsplads, hvor sammenholdet betyder meget, så at vi har en pensionistforening, der har så mange medlemmer og mødes så ofte som vores, så bliver man glad. Det er vi super stolte over, siger presseofficeren.

 

Vaskes hvert tredje år - men nu er det måske slut

Starfighteren blev rengjort sidste gang i 2017 og efter planen skal det ske hvert tredje år, så nu var det altså blevet tid igen. Men måske var det også sidste gang F-104-modellen skulle vaskes. Flyvestation Aalborg går nemlig med håb og drømme om, at kunne udskifte den gamle dame med en ny-pensioneret F-16, når de nye F-35-kampfly begynder at lande på dansk jord i 2023.

- Starfighteren står meget udsat for vind og vejr og en rengøring hvert tredje år kan man jo ikke påstå er samme serviceniveau, som hvis flyet stod i en hangar og blev passet og plejet jævnligt, så vi må altså sige, at den har set bedre dage - og at det kunne være dejligt at få en afløser på plads, siger Morten Valentin Jensen.

VIDEO: Europas eneste flyvedygtige F-104 Starfighter lagde vejen forbi, da Flyvestation Aalborg i 2018 lagde landingspladser og hangarer til Danish Air Show 2018.