LIGE NU:

Indvielse: Aalborg vil være på forkant når det handler om regnvand

Aalborg Forsyning har tirsdag indviet sit nye klimabassin i Sønder Tranders.

Bassinet skal bruges til at teste nye måder at rense regnvand på - i samarbejde med Aalborg Universitet. Også derfor er bassinet placeret tæt på universitetets forskere og studerende, så de nemt kan teste teorien af i praksis. Bassinet lever dermed op til kravene i den nye vandsektorlov om et tættere samarbejde mellem vandselskaber, universiteter og virksomheder.

Aalborg Forsyning har i samarbejde med Aalborg Universitet udarbejdet en testlo­kalitet, hvor det løbende vil være muligt at teste nye løsninger til alternativ rensning af regnvand.

Lokaliteten er indrettet fleksibelt og i umiddelbar nærhed af universite­tet, så studerende og forskere har nem og praktisk adgang til bassinet. Klimabassinet giver mulighed for at flytte forskningen fra laboratori­erne ud i virkeligheden.

- Vi vil gerne være med til at udvikle nye innovative måder, som man kan løse regnvandsproblematikker på, siger bestyrelsesformand, Lasse Frimand Jensen, Aalborg Kloak A/S.

Således foregriber Aalborg Folketingets intentioner i de grønne testcentre samt i den nye Vandsektorlov, hvor der netop opfordres til, at vandselskaberne skaber demonstrationsanlæg i samarbejde med universiteter og virksomheder.

- De studerende får lov til at arbejde med noget af den nyeste teknologi inden for vandrensning. Det sætter dem i stand til at løse nogle af de store problemer, vi arbejder med både her i Aalborg og i resten af verden, fortæller professor, Michael Robdrup Rasmussen fra Aalborg Universitet. 

Det var foreløbig kun tirsdag, der var åbnet for offentligheden, for til daglig er det nye klimabassin i Sdr. Tranders hegnet ind og lukket. 

 
Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

071218 Aalborg Universitetshospital skal spare 130 millioner kroner og nedlægger 130 stillinger.

Smitte belaster hospital: 47 medarbejdere sendes hjem

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

Til forsiden

Til forsiden