LIGE NU:

Inspiration: Minister på besøg i aalborgensisk boligområde

Aalborg har haft stor succes med at udvikle almene boligområder, så de kommer af den såkaldte ghetto-liste. De erfaringer vil boligministeren bringe videre til resten af landet.

Aalborg er den eneste store by i Danmark, som ikke har ghettoer. Forklaringen ligger i den såkaldte Aalborg-model, hvor boligforening, lokalt erhvervsliv og kommune i et tæt samarbejde har vendt udviklingen i to udsatte boligområder.

Det viser en ny analyse foretaget af Danmarks Almene Boliger, BL.

Mandag var boligminister Kaare Dybvad derfor på besøg i Aalborg for at hente inspiration til indsatsen i de udsatte boligområder.

- Aalborg Kommune er jo en kommune, som er meget langt foran i forhold til at sikre blandede boligområder - sørge for at alle, der har det svært her i byen ikke bliver samlet i et boligområde, men man sørger for at blande dem rundt, siger boligminister Kaare Dybvad. 

Løvvangen i Nørresundby er på listen over udsatte boligområder i Danmark. Men ingen områder i kommunen er på ghetto-listen, og sådan har det set ud siden 2016, hvor Løvvangen og Sebbersundvej officielt blev fjernet fra listen.

Løvvangen