Final4-stævnet er i gang i Gigantium. Foto: Mogens Jørgensen

Final4-stævnet er i gang i Gigantium. Thomas Bjuring håber på en nordjysk finale. Foto: Mogens Jørgensen

Final4-stævnet er i gang i Gigantium. Foto: Mogens Jørgensen

Final4-stævnet er i gang i Gigantium. Foto: Mogens Jørgensen

1 af 4

Ishockey: Fans flokkes til Final 4

Fans og arrangører er vilde med Final 4-stævnet i Gigantium. Hvis alt går vel, er der to nordjyske hold i finalen.

Der er kun få pladser tilbage til aftenens ishockeykampe i Gigantium, der tegner til at blive en fest af den anden verden. Både arrangører, tilskuere og spillerne er klar. 

- Det er et af de største ishockeyarrangementer, der er lavet i Danmark, hvis man ser bort fra VM sidste år. Det bliver spændende, og vi har glædet os til det her i utrolig lang tid. Det har været nogle hårde uger op til i dag, men nu er vi klar, siger Aalborg Pirates-direktør Thomas Bjuring. 

Der skal spilles to kampe. I den første møder Frederikshavn White Hawks SønderjyskE. 

- Vi banker da de tyskere fuldstændigt. Det bliver 3-1 til Frederikshavn i aften, og Rungsted slår Aalborg i aften. Det kunne da være fedt at møde Aalborg i finalen, men det ville være træls, hvis de lige gik hen og tog pokalen foran næsen på os, lyder det fra en optimisk White Hawks-fan inden kampen. 

Også hos arrangørerne er der nerver på højkant. 

-  Det er ingen hemmelighed, at jeg drømmer om en finale mellem Frederikshavn og Aalborg. Omvendt, så er det fire gode hold, så det er en helt åben turnering, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at nå finalen. Men skulle det lykkes at få begge nordjyske hold til at spille om pokalen, så er jeg bange for, om taget kan holde i Gigantium, griner Bjuring. 

Aalborg Pirates møder senere i aften Rungsted Seier Capital. Vinderne af de to kampe mødes i pokalfinalen lørdag eftermiddag. 

02:08

Optakt til Final 4-stævnet i Gigantium. 

Luk video