LIGE NU:

Ishockey på asfalt: AaB Ishockeys yngste spillere rykker træningen udendørs

Coronasituationen har som bekendt lukket for al indendørs sport. Derfor har AaB Ishockeys yngste spillere rykket træningen ud under åben himmel, og denne påskelørdag var der således træning for de tre til syv-årige.

Med hjelm, hockeystav og rulleskøjter gør AaBs yngste ishockeyspillere klar til træning. De spiller ishockey, selvom de ikke har haft is under skøjterne siden efteråret. Som så meget andet i disse tider, bærer corona skylden.

Al indendørs idræt har været lukket ned det meste af vinteren, og det er først for nyligt, at forsamlingsloftet i forbindelse med udendørs idræt er blevet hævet fra 20 til 50 personer. Derfor har det heller ikke været muligt for AaB ishockey at træne i vante omgivelser.

- Det er helt vildt frustrerende, at vi ikke kan komme ind og træne i Gigantium, siger Jakob Villadsen, der træner de mindste i vintersporten.

- Men vi har været så heldige at få lov til at låne Mellervang Skoles faciliteter herude, og det er vi super glade for.

Isen er altså blevet skiftet ud med asfalt.

quote Det er mest for at give ungerne noget socialt samvær.

Jakob Villadsen, træner, AaB Ishockeys begynderhold

Lidt er bedre end ingenting

Jakob Villadsen starter lørdagens træning med at inddele de cirka 10 børn, der er mødt op påskelørdag, i to hold. Efter en hurtig opvarmning og en bremseøvelse, stiller de sig på hver deres banehalvdel, inden Jakob Villadsen slipper en floorhockeybold løs, og kampen kan begynde.

- Det er mest for at give ungerne noget socialt samvær. Og er det selvfølgelig vigtigt, at de får rørt sig og har det sjovt, siger træneren og fortsætter:

- Vi kan ikke rigtig træne selve skøjteløbet, for det er ikke det samme at stå på is som på asfalt, men lidt er bedre end ingenting.

Det har mildest talt været en udfordring at holde deciderede træninger for de mindste ishockeyspillere.

- Vi har prøvet at lave noget online, hvor jeg har lavet nogle videoer med øvelser, som de så skulle lave derhjemme. Men der er ingen tvivl om, at det her er tusind gange bedre, siger Jakob Villadsen.

Fremtidig Aalborg Pirates spiller

Tobias Dahl Mikkelsen på seks år er en af de spillere, der er klar til kamp lørdag formiddag. Og ikke længe efter floorhockeybolden er givet op, har han scoret sit første mål til træningen. Ligesom de andre børn, er han bare glad for at kunne mødes om sporten.

- Så kan jeg lege med mine venner igen, siger Tobias Dahl Mikkelsen.

Han har spillet ishockey i et par år, og han satser på, det blot er begyndelsen på en lang karriere. De lokale drenge fra Aalborg Pirates er hans helte, og Tobias Dahl Mikkelsen følger med i holdets kampe hjemme fra stuen.

- Jeg vil spille for Aalborg Pirates, når jeg bliver stor, siger den ambitiøse ishockeyspiller. 

Børn og unge under 18 må begynde til indendørsidræt igen fra den 21. april ifølge regerings nuværende genåbningsplan.
Børn og unge under 18 må begynde til indendørsidræt igen fra den 21. april ifølge regerings nuværende genåbningsplan.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard

Hockey på is i slutningen af april

I løbet af cirka tre kvarter har de unge spillere løbet frem og tilbage på den fodboldbane i Mellervang Skoles skolegård, der agerer arena for dagens kamp. Holdet har haft cirka en håndfuld træninger siden det blev muligt at mødes 20 personer til udendørs idræt for børn og unge.

- Det giver lidt følelsen af at være tilbage til normalen, uden egentlig at være det, siger Jakob Villadsen.   

Selvom udendørstræning er et skridt op fra virtuel eller slet ingen træning, glæder både træner, spillere og forældre sig til, at sporten igen kan rykke indendørs. Ifølge regeringens nuværende åbningsplan vil det ske tidligst den 21. april for dem under 18, mens voksne formentlig må vente til den 6. maj, før de kan tage skøjterne på, og forsøge at få den lille flade puk over mållinjen. 

- Vi vil allesammen bare gerne tilbage på isen, siger træneren.