Foto: Anders Ekstöm

IT-gigant trækker i land: Intel i Aalborg overlever

Intels afdeling i Aalborg lukkes ikke ned alligevel.

For bare en måned siden lød det at den internationale chipgigant Intels planer om at tilpasse virksomheden globalt ville koste afdelingen i Aalborg livet.

Her fik de omkring 250 medarbejdere at vide, at afdelingen i løbet af et år ville lukke ned, og at de ville miste deres arbejde.

Nu har virksomheden dog ombestemt sig. Intel i Aalborg overlever. Det erfarer TV2 Nord fra flere kilder.

Intel i Aalborg udvikler mobil-software og er chipgigantens eneste afdeling i Danmark. Afdelingen var oprindeligt en del af den tyske virksomhed Infineon som Intel opkøbte i 2010.

Det har ikke været muligt for TV2 Nord at få bekræftet virksomhedens overlevelse hos hverken direktør Per Christensen eller hos Intels nordiske PR-kontakt Camilla Tornblom.

Til TV 2 Business skriver hun i en mail dog at: "(...) vi overvejer fortsat vores planer for Europa,"

Ifølge TV2 Nords oplysninger blev beskeden givet til medarbejderne torsdag.

Officielt har Intel aldrig bekræftet lukningen af Aalborg-afdelingen og derfor forventes det heller ikke at virksomheden træder frem og fortæller at afdelingen overlever.

Derfor står flere spørgsmål også tilbage: Bliver afdelingen beskåret i størrelse? Har de ansatte allerede fundet nyt job?

Formand for de ansattes råd i IDA udtaler til TV2 Nord at:

- Hvis nyheden står til troende, er det godt for Nordjylland og for de ansatte på Intel.

- Men selvom Intel var lukket ned, var vi ikke specielt bekymrede på de ansattes vegne, for arbejdsløsheden blandt ingeniører – og specielt blandt IT-ingeniører – er meget lav, så mulighederne for at komme videre i nyt job, er rigtig gode.

Globalt vil Intel spare 12.000 stillinger væk. Det svarer til 11 procent af medarbejderne.