LIGE NU:

Jacob Friis bliver permanent cheftræner i AaB

AaB har mandag aften offentliggjort, at Jacob Friis bliver permanent cheftræner for AaB. Aftalen gælder for resten af den indeværende sæson.

Det har været en blandet start i cheftrænerrollen for den midlertidige cheftræner i AaB Jacob Friis.

En storsejr og et stort nederlag er det blevet til, siden han blev forfremmet fra assistenttræner til cheftræner efter AaB tog afsked med Morten Wieghorst.

Selvom det ikke har været en udpræget perfekt start for Jacob Friis, så har AaB valgt at gøre Jacob Friis til permanent cheftræner.

quote Jeg er beæret, stolt og ydmyg over, at AaB nu peger på mig som permanent cheftræner, og jeg vil gøre alt for at leve op til klubbens tillid.

Jacob Friis, Cheftræner

Aftalen mellem AaB og Jacob Friis er blevet forlænget, så den nu som minimum gælder for resten af den indeværende sæson.

- Jeg er beæret, stolt og ydmyg over, at AaB nu peger på mig som permanent cheftræner, og jeg vil gøre alt for at leve op til klubbens tillid, siger Jacob Friis.

- Vi er bevidste om, at vi i Jacob Friis har et af landets største trænertalenter, og derfor har vi også relativt hurtigt sporet os ind på, at tiden er kommet til at give Jacob chancen med det fulde ansvar for vores Superligatrup, og vi er enige om, at et halvt år som udgangspunkt er et fornuftigt tidsperspektiv at evaluere på baggrund af, siger sportsdirektør i AaB Allan Gaarde.

Selvom han dårligt har nået at vænne sig til situationen som midlertidig cheftræner, så er Jacob Friis ret overbevist om, at han har kvaliteterne, der skal til for at stå i spidsen for AaB.

- Jeg er ikke i tvivl om, om jeg kan varetage opgaven, men det er vigtigt for mig at mærke efter, om dette skal være min fremtidige rolle, og det har jeg nu nogle måneder til at blive endeligt afklaret med. Optimalt set er de kommende måneder blot begyndelsen på en lang periode som cheftræner i AaB, siger Jacob Friis.

I AaB’s sejr over Esbjerg var det tydeligt at se, at holdet har taget godt i mod deres nye cheftræner. Efter Kasper Kusks scoring til 4-0 stormede han mod trænerbænken for at omfavne Jacob Friis – noget man ikke så under Morten Wieghorst.

Næste opgave for AaB bliver på fredag, når holdet skal forsøge at rejse sig oven på søndagens nederlag på 4-2 til Horsens. Modstanderen er OB, der i øjeblikket er inde i en god stime. Holdet fra Odense ligger på en øjeblikkelig fjerde plads i Superligaen. Med en sejr over OB kan AaB komme meget tæt på at overvintre i Superligaens top seks.

Se interview fra i dag, tirsdag, med den nu permanente cheftræner i AaB Jacob Friis.