LIGE NU:

KLAPjob: Jan Flemming er medarbejder nummer 500

Jan Flemming Carstensen fra Nørresundby blev i dag fejret i den nye Rema 1000 butik midt i Aalborg. Han er nemlig medarbejder nummer 500, som er ansat i skånejob eller et såkaldt KLAP-job i en Rema 1000 butik i Danmark.

Han er ligesom de 499 andre i KLAPjob i landet ansat på særlige vilkår, der gør, at han trods sine udfordringer stadig har tilknytning til arbejdsmarkedet.

er en indsats under Landsforeningen LEV, for 6 år siden lavede man et samarbejde med Rema 1000, der lovede at finde over 20, idag kunne man fejre medarbejder nummer 500 

- Jeg kan ikke klare et job på fuldtid, så jeg er glad for mit KLAPjob, selvom, jeg ikke bryder mig om navnet KLAPjob, jeg kalder det hellere et skånejob, siger Jan Flemming Carstensen.

Jan Flemming Carstensen er 45 år, har tidligere arbejdet flere steder på fuldtid, men har hver gang måttet opgive på grund af sine psykiske lidelser med OCD og angstanfald.

Derfor er han glad for, at han tre gange om ugen kan møde ind i Rema 1000 midt i Aalborg. I alt bliver det til ni timer om ugen, og det passer Jan Flemming godt.

- Der god balance i den måde, jeg arbejder på og holder fri. Jeg elsker mit job her, der er søde kollgaer og en god chef, siger Jan Flemming Carstensen.

Hos LEV organisationen er man glad for samarbejdet med Rema 1000.

- Da vi startede for seks år siden med KLAPjob lovede Rema 1000 at oprette omkring 20 skånejob fordelt over hele landet, nu runder vi nummer 500. Det er nærmest surrealistisk, siger projektleder for KLAPjob, Claus Bergman Hansen.

Og det er altså Jan Flemming Carstensen, der er nummer 500, og således var det også ham, der fik lov at skærer den store, "klapkage" for, så alle de fremødte gæster kunne fejre dagen.

Og måske var det slet ikke helt tilfældigt, at det netop er i Aalborg, dagen kunne markeres. Aalborg markerer sig nemlig som en af de byer, der er helt fremme i samarbejdet om KLAPjob.

- Aalborg er faktisk det sted, vi ansætter flest i KLAPjob - og iøvrigt lige derefter Frederikshavn, så det er fantastisk at stå her i dag med ansættelse af Jan Flemming som nummer 500,  siger Jan Bergman Hansen.