Jannis grund står under vand - hun frygter for konsekvenserne

Familien er allerede nu påvirket af det våde vejr, og de frygter kun, det bliver værre.

Indkørslen, ridebanen og hestefoldene ligger alle under vand hjemme hos Janni Kjær Pedersen i Farstrup.

Hun har i den grad mærket, hvordan vejret i Danmark har udviklet sig, og det har medført, at hun nu frygter, at de stigende mængder nedbør år for år kan få store konsekvenser i fremtiden.

- Jeg frygter både for det økonomiske og for holdbarheden, da jeg er bange for at hus og så videre ikke kan blive ved med at holde til at ligge under så meget vand.

Har reageret

Janni Kjær Pedersen har boet på ejendommen i fem år og før døjet med, at laden har været oversvømmet. Derfor har familien sidste år fået gravet et rør ned, som skal hjælpe med de mange mængder vand. 

- Indtil videre har det virket, men jeg er spændt på at se, om det kan blive ved med alt det vand, som kommer, forklarer hun, mens hun også frygter for det meget skiftende vejr. 

- Nu varsler de frost sidst på ugen, og når alt er så vådt, så frygter jeg da for sprængte vandrør og for, om det får en betydning for fyldte kloakker, forklarer hun.

Selv har familien egen vandboring, og den frygter familien også for, når vejret er så skiftende. 

Påvirker allerede

Familien har på sin ejendom heste, som allerede nu er blevet påvirket af de mange mængder vand, der er faldet.

- Normalt går vores heste ude hele døgnet, fordi de faktisk ikke er egnet til at stå inde, da de laver skade på sig selv. Men jeg har været nødt til at tage dem ind og tørre hver dag, fordi foldene står under vand, fortæller Janni Kjær Pedersen, der frygter for dyrenes sundhed. 

- Jeg ved ikke, om det kan have nogle sundhedsmæssige konsekvenser, når de hele tiden står i så meget vand. 

Heste kan, når der er meget vådt udvikle sygdomme som muk og sur stråle. Det er ikke sket for Janni Kjær Pedersens heste endnu, men det er noget, hun frygter kan ske. 

Muk og sur stråle

  • Muk er en samlet betegnelse for infektion nederst på benene, forårsaget af bakterier, svampe, mider eller dermatophilus congolensis. Det er en eksemlignende tilstand.

  • Sur stråle er en forrådnelse af strålehornet i strålen i hoven.

Kilde: Netdyredoktor

Også hestefoldene bliver påvirket af de mange mængder vand, og ikke blot fordi de er oversvømmet på nuværende tidspunkt. 

- Bunden på folden forsvinder jo hver gang, den ligger sådan under vand, og jeg kan godt frygte, at det ikke er noget, som ens forsikring dækker, selvom det er noget, man på et tidspunkt er nødt til at ofre penge på som følge af de mange mængder vand, slutter Janni Kjær Pedersen. Seneste nyt

fra Nordjylland