SENESTE NYT:

Jobmesse er en stor succes

Den årlige MatchMaking-messe på Professionshøjskolen UCN i Aalborg mellem studerende og virksomheder oplever særlig stor interesse. Messen melder alt udsolgt, hvilket betyder, at der deltager mere end 80 virksomheder og organisationer.

Alexander Vester, som er studerende på UCN, er en af de elever, som er på udkig på MatchMaking-messen.

- Jeg håber, at jeg kan finde virksomhed, som kan bidrage til at give mig de kompetencer, som gør, at jeg kan lave det, jeg gerne vil lave i fremtiden, siger han.

Alexander Vester deltager i messen med over 800 medstuderende fra UCN.
Alexander Vester deltager i messen med over 800 medstuderende fra UCN.
Foto: Caroline Monin / TV2 Nord

Helt udsolgt messe

Karameller og roll-ups fylder på gangene på Professionshøjskolen UCN i Aalborg. De nordjyske virksomheder kigger nemlig med sultne øjne på de mere end 800 studerende, der er mødt op til onsdagens MatchMaking-messe på UCN i Aalborg.

For blot tre år siden var der kun lidt over 20 virksomheder mod de mere end 80, der deltager i år, hvorfor alle pladser er udsolgte.

Ifølge Claus Jensen, som er uddannelseschef for teknologi- og businessuddannelserne på UCN, er der stor rift om de studerende.

- Virksomhederne forsøger at være et step tidligere ude, så de kan rekruttere praktikanter. Mange af praktikanterne ender med at få konverteret deres praktik til et job på et senere tidspunkt, siger han.

Fokus på fremtiden

Til MatchMaking får både danske og udenlandske studerende på tværs af forskellige semestre fra UCN’s teknologi- og businessuddannelser mulighed for at arrangere et fremtidigt samarbejde med en virksomhed.De studerende fra UCN kan blandt andet bruge dagen på at netværke med virksomhederne. Det kan i forbindelse med praktik, studiejob, job eller et eventuelt projektsamarbejde.

- Det er jo ikke bare en messe, hvor de studerende går rundt og kigger. Det er også en messe, hvor der gerne skal skabes relationer, som i første omgang kan give en praktikplads, siger Claus Jensen.

En vigtig dag for virksomhederne

Især byggebranchen er på jagt efter kvalificeret arbejdskraft. En af de byggevirksomheder, som er til stedet i dag, er BM Byggeindustri, som leder ihærdigt efter både medarbejdere og praktikanter.

- Der er meget gang i byggeriet, så vi har udfordringer med at rekruttere nye medarbejdere, og når vi har udfordringer med det, så har vi også udfordringer med at rekruttere praktikanter. Derfor er vi her i dag, siger teknisk chef i BM Byggeindustri, Christian Madsen.

- Der er kommet flere og flere virksomheder til, men i år peaker det, siger Claus Jensen.

Derfor mener Claus Jensen fra UCN, at det giver god mening for de nordjyske virksomheder at deltage i MatchMaking-messen.

- At få kvalificeret arbejdskraft er et stort problem, og det at deltage i en messe som den her giver mulighed for at sikre sig nogle gode studerende, både på kort og på lang sigt, siger han.

Se indslaget fra MatchMaking-messen:

Der er enorm interesse for MatchMaking-messen, hvor virksomheder kan møde de studerende med henblik på et muligt samarbejde.
Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Til forsiden

Til forsiden