Der skal mere musik på skoleskemaerne, mener Shu-bi-dua-musikeren.
Fødderne sidder pludselig løsere på anklerne og vipper lystigt i takt til musikken, mens dagens musikundervisning på Vejgaard Østre Skole skrider fremad.
Mandag står nemlig særligt i musikkens tegn for elever fra 7. og 8. klasse, da der i dag står sangskrivning på skoleskemaet.
Læreren hedder denne mandag Jørgen Thorup, for Shu-bi-dua-musikeren har i samarbejde med musikrettighedsorganisationen Koda en mission.
– Jeg synes selv som sangskriver og musiker, det er vigtigt at få sangskrivning til at fylde lidt.
- For musikundervisningen halter i forvejen utrolig meget i folkeskolen, fordi den er meget underprioriteret.
Derfor er Jørgen Thorup de sidste 15 år taget ud på landets folkeskoler for at hjælpe børnene med at skrive deres egne sangtekster. Det er ifølge musikeren blevet til i alt godt 150 skoler.
For musik er ikke bare musik. Den skal gerne helt ind under huden, mener han.
– Jeg ved godt, det fylder rigtig meget i mange unge menneskers liv. Men det er meget inaktivt det med at lytte til musik på Spotify, og det er også skønt.
- Men det der med, at man får en oplevelse med, hvad handler det her musik om, og hvor kommer det fra, det man så hører i ørerne.
For den ene times musik om ugen, der for de fleste elevers vedkommende står på skoleskemaet, er ikke nok, lyder det fra musikeren.
Selv gik Jørgen Thorup på en folkeskole, hvor musikken var højt prioriteret, og det ville han ønske, der var flere børn, der fik lov at opleve.
Derfor håber han at kunne give bare en lille hånd til, at musik kommer til at fylde mere i den gængse folkeskole.
– Vi kan give et bidrag til den undervisning og komme med noget udefra og inspirere de musiklærere, der knokler med at få musikken til at fylde i et skoleskema.
Se indslaget om Jørgen Thorups besøg på Vejgaard Østre Skole herunder.