Foto: TV2 Nord

Jubel i Aalborg: Sætter jobrekord

Aalborg når den højeste beskæftigelse nogensinde. Særligt industri og handel buldrer derudad med nye job.

Beskæftigelsen har været på rette kurs og støt stigende siden 2011, men nu har det for alvor taget fat. Antallet af nye job i Aalborg var ved udgangen af 2016 oppe på 106.768. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Det er en fantastisk nyhed. Aalborg har nu skabt 5.500 jobs på to år og er i en fantastisk udvikling. Vi har rigtig mange virksomheder, som gør det godt. Man kan ikke undgå at blive stolt, lyder det fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen. 

Langt størstedelen, godt 82 procent, af de mange jobs er skabt i den private sektor. Særlig industri, handel, transport bygge og anlæg, undervisning og sundhed skal have et klap på skulderen. 

Bare i industrivirksomheder i Aalborg er der skabt 900 job. Men handel er stadig Aalborgs største branche, og branchen har det seneste år skabt 969 og har nu i alt 16.991 beskæftigede. 

- Det aalborgensiske købmandsgen fornægter sig ikke, udtaler Thomas Kastrup-Larsen. Detailhandlen er i positiv udvikling, og vi har lang tradition for engroshandel blandt andet inden for fødevarer, som klarer sig fortrinligt, siger borgmesteren. 

Med den fremragende fremgang kan  Aalborg konkurrere med de store byer. Kigger man udelukkende på væksten i de første tre kvartaler i 2016, var Aalborg nemlig den af de danske storbyer med den største jobvækst. I fjerde kvartal blev de overhalet af Aarhus. 

- Jeg er rigtig, rigtig glad for, at vi fortsat ligger højt i det gode selskab blandt storbyerne. Væksten i Aalborg er vigtig for hele Nordjylland og Danmark, fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.