LIGE NU:

Jubel i Aalborg: Sætter jobrekord

Aalborg når den højeste beskæftigelse nogensinde. Særligt industri og handel buldrer derudad med nye job.

Beskæftigelsen har været på rette kurs og støt stigende siden 2011, men nu har det for alvor taget fat. Antallet af nye job i Aalborg var ved udgangen af 2016 oppe på 106.768. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Det er en fantastisk nyhed. Aalborg har nu skabt 5.500 jobs på to år og er i en fantastisk udvikling. Vi har rigtig mange virksomheder, som gør det godt. Man kan ikke undgå at blive stolt, lyder det fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen. 

Langt størstedelen, godt 82 procent, af de mange jobs er skabt i den private sektor. Særlig industri, handel, transport bygge og anlæg, undervisning og sundhed skal have et klap på skulderen. 

Bare i industrivirksomheder i Aalborg er der skabt 900 job. Men handel er stadig Aalborgs største branche, og branchen har det seneste år skabt 969 og har nu i alt 16.991 beskæftigede. 

- Det aalborgensiske købmandsgen fornægter sig ikke, udtaler Thomas Kastrup-Larsen. Detailhandlen er i positiv udvikling, og vi har lang tradition for engroshandel blandt andet inden for fødevarer, som klarer sig fortrinligt, siger borgmesteren. 

Med den fremragende fremgang kan  Aalborg konkurrere med de store byer. Kigger man udelukkende på væksten i de første tre kvartaler i 2016, var Aalborg nemlig den af de danske storbyer med den største jobvækst. I fjerde kvartal blev de overhalet af Aarhus. 

- Jeg er rigtig, rigtig glad for, at vi fortsat ligger højt i det gode selskab blandt storbyerne. Væksten i Aalborg er vigtig for hele Nordjylland og Danmark, fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen. 

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden