Foto: Christian Henriksen

03:40

Der er stadig fem uger til juleaften, men i Aalborg begyndte juletiden i dag. En helt særlig gæst kom til byen og spredte julestemning blandt både børn og voksne.

1 af 2

Julemanden er kommet til Nordjylland

Julen gjorde lørdag for alvor sit indtog i Nordjylland, da julemanden ankom til Aalborg.

Der er stadig fem uger til juleaften, men lørdag blev juletiden for alvor skudt i gang. Det skete, da manden, de fleste børn og barnlige sjæle længe har ventet på, ankom til Aalborg.

Julemanden kom lørdag formiddag sejlende på Limfjorden, og han lagde til kaj ved Honnørkajen i Aalborg. Her blev han modtaget af flere tusinde forventningsfulde børn, som benyttede lejligheden til at få afleveret gaver, ønskesedler og aflagte sutter til manden med det store, hvide skæg.

  Foto: Christian Henriksen

Udover de mange børn tog også Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen imod julemanden, og han var så heldig at få en gave af æresgæsten fra Grønland. Der var et par nye kamikker til Aalborgs førstemand, som således kunne gå vinteren i møde med varme fødder.

Efter modtagelsen ved Honnorkajen gik turen videre til Gammeltorv i hestevogn, og julemanden sluttede dagen af med at tænde det store juletræ på Nytorv, som Aalborg har fået fra den norske venskabsby Frederikstad.

  Foto: Christian Henriksen