Kirstin Assad fra LegalUp giver unge iværksættere råd og vejledning omkring de juridiske ting, man skal være opmærksom på, når man starter en ny virksomhed. Foto: Jesper Bo Winther

Jura ad libitum hjælper iværksættere

Virksomheden LegalUp fra Aalborg tilbyder nu jurahjælp på abonnement.

Iværksættere løber ofte panden mod jura-muren, når de skal oprette virksomhed, sikre patenter og skaffe tilladelser.

Hvis de vil købe råd og vejledning på de klassiske advokatkontorer, kan regningen gøre store indhug i pengekassen, men det vil en ny, nordjysk forretningsmodel nu gøre op med.

De to unge iværksættere har designet denne lampe, som de kaldeR HUPAIP. Foto: Jesper Bo Winther

Alexander Rønnest og Jonas Holmberg er sprunget ud som selvstændige, og de to uerfarne iværksættere har masser af juridiske spørgsmål. 

- Blandt andet det her med at få oprettet selskabet. Alle de her dokumenter, der skal udfyldes for at vi kan få de kontrakter, vi skal bruge, og så videre, siger Jonas Holmberg, der er den ene af de to stiftere af lampedesignet HUPAIP. 

For at komme ordentlig fra land, har de allieret sig med Kristin Assaad fra LegalUp, et nyt, anderledes advokattilbud. LegalUp tilbyder faste jurapriser og juridisk rådgivning på abonnement. 

- Det er lidt sjovt at være inde og pille ved den her meget gamle branche og matche den med nutidens virksomheder og koncepter. I dag er alt på abonnement, hvorfor ikke juridisk rådgivning, siger erhvervsjurist Kristin Assaad om sit engagement i jura på abonnement.  

Alexander Rønnest og Jonas Holmberg er sprunget ud som selvstændige, og får svar på deres juridiske spørgsmål af Kirstin Assad fra LegalUp o, hvad Foto: Jesper Bo Winther

En fast pris og fuld gennemsigtighed, var også, hvad der fik de to unge nordjyder til at vælge Kristin Assaads tilbud om selskabsstiftelse til 1195 ex. moms.

- I princippet kunne vi godt selv sidde og Google os frem til det hele, men der er også bare nogle faldgruber ved at gøre det. Det kan være, vi ødelægger det for os selv, inden vi overhovedet er kommet i gang, så det er rigtig rart med en, der har styr på sit fagområde, og så kan vi koncentrere os om det, som vi er gode til, siger Jonas Holmberg.   

02:44

VIDEO: De to uerfarne iværksættere har masser af juridiske spørgsmål. Dem får de svar på hos et nyt, anderledes tilbud med juridisk rådgivning.

Luk video