LIGE NU:

Kæmperegning efter bilvask: Kræver 60.000 kroner i erstatning

Ejeren af en vaskehal kræver, at en 19-årig mand betaler 60.000 kroner til at male gulvet over, efter at hans bildæk har lavet spor i vaskehallen.

Normalt koster det i omegnen af 100 kroner at benytte gør-det-selv-bilvasken Washngo i Svenstrup i et kvarters tid. Eller man kan lægge mellem 129 og 199 kroner og få håndvasket bilen af andre. For 19-årige Mikkel Bergmos kan regningen dog se ud til at blive lidt større.

I hvert fald hvis det står til ejeren af vaskehallen, Brian Nørholm. Han mener nemlig, at Mikkel Bergmos har ødelagt hallens epoxygulv så meget, at det skal males over for 60.000 kroner.

Det hele handler om en to meter lang streg fra et bildæk. Stregen kom efter at Mikkel Bergmos sammen med en kammerat havde været i vaskehallen og vaske bil. Ifølge Brian Nørholm skyldes det, at Mikkel Bergmos har lavet hjulspin på vej ud af vaskehallen.

- På videoovervågningen kan man se, at hjulet kører rundt, idet manden sætter sig ind i bilen og kører ud herfra, og bilen kommer ret hurtigt op i fart ud af porten. Det er jo ikke bare sådan en løs kobling, eller hvor foden smutter, når vi har sådan et langt spor, siger Brian Nørholm.

Mikkel Bergmos har dog en noget anden opfattelse af, hvad der skete. Han erkender nemlig, at det er ham, der har lavet dæksporet, men han hævder, at det var et uheld.

- Hjulene skrider rundt, ja, men en decideret hensigt med at lave hjulspin, det var det ikke siger den 19-årige bilist.

Han fortæller, at han havde lidt travlt med at komme ud fra vaskehallen. Dankortterminalen virkede nemlig ikke, så han skulle ind til Svenstrup for at hæve penge, og så havde han en aftale med en kammerat, som han skulle hente, efter at han havde vasket bil.

- Vi kørte fra vaskehallen med lidt fart på. Vi havde lidt travlt. Hjulene drejede rundt, ja. Men hjulspin vil jeg ikke kalde det, siger Mikkel Bergmos.

Brian Nørholm holder fast i, at der ligger en bevidst handling bag dækmærkerne, og han vil altså have erstatning.

- Det er jo hærværk, når man gør sådan noget, siger han.

Vaskehalsejeren har derfor bedt Mikkel Bergmos betale 60.000 kroner til slibning og maling af epoxygulvet i vaskehallen. Og ikke kun i den bås, hvor Mikkel Bergmos vaskede sin bil, men også i resten af vaskehallen.

- Det er hele gulvet, for ellers får man en forskel i hallerne, og det er ligesom ikke det, vi stiler efter, at have et eller andet tivoli, når folk kører ind her. Vi får en farveforskel på gulvet, og der vil komme svagheder i epoxyen, der hvor den overlapper, fordi det ikke er et sammenhængende lag, siger Brian Nørholm.

Han afviser, at man bare kan vaske mærkerne af, da der er kommet små skader i epoxylaget.

Mikkel Bergmos har ikke tænkt sig at betale regningen på 60.000 kroner.

- Den skade, jeg har lavet, den er selvfølgelig lavet, men jeg skal ikke til at betale for alt muligt andet end det, jeg har lavet. Der bliver skrevet på regningen, at jeg skal betale for alle de andre fire vaskehaller, der er derude. Det er urimeligt. Der skal ikke til at males gulv alle steder, fordi jeg har lavet en mærke i gulvet, siger Mikkel Bergmos.

Brian Nørholm har anmeldt Mikkel Bergmos for hærværk, og Nordjyllands Politi bekræfter, at de har modtaget en anmeldelse. Indtil videre hoster Mikkel Bergmos ikke op med en krone, og han er også færdig med at bruge Wasngo.

- Jeg har været rigtig glad for det, og synes, det er et rigtig godt koncept. Men eftr den behandling, jeg har fået, kommer jeg ikke igen, siger han.