Foto: Daniel Mikkelsen

Karnevallet skudt i gang: Her får karnevalskongen sin krone

Skuespiller Peter Mygind er udpeget som dette års karnevalskonge, og fredag fik han sine krone på hovedet.

Det er efterhånden nogle uger siden, at den folkekære skuespiller Peter Mygind blev udpeget som konge af dette års karneval i Aalborg. 

Fredag aften blev Aalborg Karneval så officielt skudt i gang, og det var også her, at den nye karnevalskonge ved en officiel ceremoni på Gabels Torv i Aalborg endelig kunne få kongekronen på hovedet.

00:19

Her modtager Peter Mygind som kongekrone. 

Luk video

Som en anden bokser modtog Peter Mygind både kronen og den efterfølgende jubel med stor tilfredshed. 

- Jeg er meget beæret. Nu er det jo sådan, at min mor blevd et i 2007, og jeg kan forstå, at det er første gang nogensinde, at det er gået i arv. Så jeg står her dobbelt stolt, lyder det fra karnevalskonge Peter Mygind. 

Temaet for dette års karneval er "De fire årstider", og for karnevalskongen handler karnevallet om hylde mangfoldigheden.

- Nu er det en ny generations tur, og jeg er kommet for at sprede kærlighed. Jeg er kommet for at hylde tyrens budskab om genfødslen. Karnevallet er jo en form for genfødsel. Vi skal turde at tænke fremad, vi skal turde at kigge ind i os selv, og i den grad skal vi også kigge ud af. Karnevallet er jo en mangfoldighedsfest, hvor det handler om at give slip på sig selv. 

Aalborg Karneval fortsætter den kommende uge og afsluttes med Stjerneparaden lørdag 25. maj, når Nordeuropas største karneval fylder Aalborgs gader og stræder. 

00:56

- Jeg er meget beæret, lyder det fra den nye karnevalskonge.

Luk video