LIGE NU:

Kastetvej i Aalborg igen farbar: Alle beboere evakueret efter brand

Brandvæsenet er færdige med at efterslukke branden på Kastetvej i Aalborg. Branden er blot én af tre brande natten til tirsdag. Nordjyllands Politi mener dog ikke, der er en sammenhæng.

Opdateret klokken 10.30 med oplysningen om, at branden på Kastetvej i Aalborg er slukket.

To personer er kørt til observation for røgforgiftning, efter deres lejlighed på anden sal på Kastetvej 40 i Aalborg brændte natten til tirsdag.

- Heldigvis kom beboerne selv ud af lejligheden i tide, inden vi nåede frem, siger vagthavende ved Nordjyllands Politi Jess Falberg.

I forbindelse med branden, der blev anmeldt klokken 5.23, blev Kastetvej i det centrale Aalborg tirsdag morgen spærret fra nummer 70 og op til Kong Christians Allé.

Ved 8.30 tiden blev Kastetvej genåbnet, og indsatsleder Nils Eltzholtz fra Nordjyllansds Beredskab fortæller til TV2 Nord klokken 10.30, at branden på Kastetvej nu er slukket.

- Det trak noget ud med at få slukket ilden, da branden havde spredt sig til etageadskillelsen mellem to lejligheder. Men nu er sagen overdraget til skadeservice, som skal stå rengøringen, siger Nils Eltzholtz.

Brandvæsenet var tirsdag morgen klokken 7 fortsat i gang med efterslukke ilden - løbet af formiddagen var ilden slukket. Video: Per Frank Paulsen

Villa udbrændt ved Nibe

Branden på Kastetvej er langt fra den eneste. Natten til tirsdag klokken 23.37 udbrød der også brand i en villa i Staun mellem Løgstør og Nibe.

Her kæmper beredskabet fortsat med at få bugt med flammerne, der genererer en del røg, som tydeligt kan ses i byen.

Ejendommen er totalt udbrændt.

- Vi formoder, at branden er startet ved terassen og har bevæget sig op til huset. Men det er noget, vores teknikere skal undersøge nærmere, så snart ilden er under kontrol, siger Jess Falberg.

Ingen personer kom til skade under branden. Husets mandlige beboer og hans hund fik selv reddet sig ud og behøvede ingen lægehjælp.

Beredskabet arbejder på at slukke branden i villaen ved Staun. Video: Per Frank Paulsen
Røgen fra den udbrændte villa i Staun kunne ses i det meste af byen.
Røgen fra den udbrændte villa i Staun kunne ses i det meste af byen.
Foto: Per Frank Paulsen
Beredskabet arbejder på at slukke branden i villaen ved Staun.
Beredskabet arbejder på at slukke branden i villaen ved Staun.
Foto: Per Frank Paulsen

Kassevogn i flammer

Natten til tirsdag ’bød’ også på en ildebrand i en firmabil på Langelandsgade i Øgadekvarteret i Aalborg.

Kassevognen stod tæt op af et hus, hvor beboerne hurtigt blev evakueret i tilfælde af, at flammerne skulle brede sig til bygningen.

- Vi tror ikke, der er noget mistænkeligt ved branden. På denne årstid sætter mange deres dieselvarmere i bilerne til, så den er varm, når de kommer ud. Og det kan i nogle tilfælde gå galt. Det er svært at sige, om det er dét, der er sket her, men i hvert fald tror vi ikke, branden er påsat, siger vagthavende ved Nordjyllands Politi, Jess Falberg.

Bilbranden blev hurtigt slukket, og der var ikke fare for menneskeliv.

Trods hele tre brande samme nat mistænker Nordjyllands Politi ikke, at der er en sammenhæng mellem dem.

Branden kom under kontrol, inden den kunne sprede sig til den nærliggende bygning. Video: Per Frank Paulsen
En kassevogn brød natten til tirsdag i brand - undersøgelser skal nu vise hvorfor.
En kassevogn brød natten til tirsdag i brand - undersøgelser skal nu vise hvorfor.
Foto: Per Frank Paulsen