LIGE NU:

Kirsten og Andreas optræder på altaner under operafestival

Aalborg Operafestival har 20-års jubilæum, og det bliver fejret med et langt større program end de seneste udgaver. I dag blev festivalen skudt i gang med blandt andet altankoncerter.

I opera er det de store følelser, som er i spil. 

- Du kan ikke sige. "Jeg går lige ned og smører mig en leverpostejmad".

quote Det er en virkelig fed opgave med en formidabel udsigt

Kirsten Voss, mezzosopran og studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Derimod er der masser af fortælling om for eksempel kærlighed og smerte samt liv og død.

- Opera kan tillade os at sige nogle af de ting, som vi ikke kan finde ud af at få sagt til daglig. "Årh, jeg dør, og jeg elsker dig så meget, at mit hjerte brister". Det kan jeg jo ikke bare stå og sige til dig, fortæller mezzosopran og studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium, Kirsten Voss.

Aalborg Operafestival havnefronten
Foto: Malthe Birger Jensen (Arkivfoto)

Hun og den klassiske guitarist Andreas Nielsen var i dag nogle af de første kunstnere til at optræde på dette års udgave af Aalborg Operafestival. Duoen startede på en altan i Havnehuset ned til havnefronten i Aalborg, og senere på dagen var de også forbi to andre altaner i byen, hvor publikum ganske gratis kunne lytte til deres optræden med italiensk opera. 

- Normalvis optræder vi jo i sale, der skal kunne give god lyd tilbage til en akustisk musiker, så i dag har Andreas for eksempel forstærkning på guitaren, og så har jeg selvfølgelig lidt den udfordring, at der er frit rum. Men det er nu alligevel en virkelig fed opgave med en formidabel udsigt, forklarer Kirsten Voss.

20-års jubilæum 

Aalborg Operafestival er den ældste af sin slags i Danmark, og festivalen kan i år fejre 20-års jubilæum, og det bliver markeret med et program, der er mere end dobbelt så stort som de foregående år. 

-  Vi har fået ti gange så mange fondsmidler, som vi plejer at få, fortæller en glad festivalleder for Aalborg Operafestival, Peter Rønn, til TV2 Nord. 

VIDEO: Få en lille smagsprøve på italiensk opera.

Festivalen består både af gratis koncerter, og koncerter der kræver, at man køber billet. Interessen er indtil videre stor for jubilæumsprogrammet.

- Vi har allerede seks udsolgte koncerter, og det er der jo ikke andre festivaler, der kan sige i denne tid, siger Peter Rønn.

For alle aldre

Udover klassisk opera byder programmet også på blandt andet koncerter, hvor hiphop og opera mødes i et forsøg på at få flere yngre til at få øjnene op for opera. Publikum til dagens altankoncert på havnefronten bestod primært af mere garvede operalyttere, og flere af dem er enige i, at man nok måske skal bruge lidt tid, førend man virkelig får øjnene op for stilarten. 

- Jeg vil ærligt indrømme, at som ung syntes jeg, at det lød som om, at man trak katten i halen. Men ørerne vænner sig til det, og så får man noget ud af det på en eller anden facon, fortæller Jette Kold fra Aalborg. 

- Det er et spørgsmål om tilvænning. Første gang man smager snaps, så smager den jo forfærdeligt, men når man har prøvet det mange gange, så smager det godt, siger Karsten Kold fra Aalborg. 

Aalborg Operafestival varer til og med søndag d. 8. august, og programmet består af mere end 50 arrangementer. 


Vindmøller Thorup Slette

play Borgmester: - Vi lægger ikke mere jord ud til vindmøller

def_thumb,50_percent

play Nordjysk madkulturhus nomineret til "arkitekturens Oscar"

play 60-årig kvinde voldtaget: Politiet efterlyser formodet gerningsmand

Mindehøjtidelighed

play Nordjyllands Politi mindes afdøde politifolk

Vindmøller Thorup Slette

play Borgmester: - Vi lægger ikke mere jord ud til vindmøller

def_thumb,50_percent

play Nordjysk madkulturhus nomineret til "arkitekturens Oscar"

play 60-årig kvinde voldtaget: Politiet efterlyser formodet gerningsmand

Til forsiden

Til forsiden